Árpád fürdő – folyamatban vannak az egyeztetések a sportállamtitkársággal

2022. december 19. 09:24 | behir.hu

A békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő – a közgyűlés korábbi döntése alapján – 2022. december 31-ig tart nyitva a fürdővendégek és a sportolók előtt. Hogy a jövő év miként alakul majd, az nagyban függ attól, érkezik-e támogatás a fürdő működtetésére.

 
A legutóbbi közgyűlésen elhangzott: az önkormányzat törekvése az, hogy a fürdő, az uszoda a téli időszakban is nyitva legyen, elsődlegesen a sportegyesületek működtetése érdekében.
 
Opauszki Zoltán a pénzgyügyi bizottság elnöke a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy mivel az áram ára háromszorosára, a gázé több mint ötszörösére emelkedett, a fürdő üzemeltetése is jelentősen megdrágul, annak ellenére, hogy minden felhasználási területen műszaki megoldásokkal, illetve időintervallum szabályozással jelentősen csökkentik az áramfelhasználást.
 
– A kormány sportállamtitkárságával folyamatban vannak az egyeztetések a 2023. évi támogatások ügyében. Vannak biztató jelek a kormány támogató szándékáról, de konkrét döntés nem született – fogalmazott Opauszki Zoltán.
 
Mivel még nem ismert, milyen mértékű kormányzati támogatás érkezhet, valamint az egyéb pénzügyi, gazdasági körülmények is bizonytalanok, a közgyűlés felhatalmazta a pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottságot, hogy a 2023. február 23-ig terjedő időszakban hozza meg a szükséges döntéseket az Árpád fürdő üzemeltetésével kapcsolatban.
 
– Ez azt jelenti, hogy a kormányzati döntés ismeretében, a bizottságot haladéktalanul összehívjuk, annak érdekében, hogy mihamarabb önkormányzati döntés születhessen a fürdő 2023. évi működtetéséről. Nyilvánvalóan az az önkormányzat törekvése, hogy amennyiben lehetőségeink engedik, biztosíthassuk a sportegyesületek működését is. A fürdő bezárására akkor kerülhet sor, ha az önkormányzat feladatait, kötelezettségeit, a város közössége érdekeit és az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit mérlegre téve, erre rákényszerül. A bizottság döntéséről a mind az érintett sportegyesületeket, mind a város lakosságát haladéktalanul értesítjük –  tette hozzá Opauszki Zoltán.
 

További programok »

FEL