Andrássy Business School: Projektzáráshoz érkezett a közgazdasági mentor program

2024. április 24. 20:14 | Fajó Attila

Projektzáró rendezvénnyel ért véget az Andrássy Gyula Gimnázium közgazdasági mentor programja, az Andrássy Business School. A 2018 óta futó iskolai program a pénzügyi innovációra, a gyakorlati életre nevelő célzattal jött létre.

– Nagyon élveztem, hogy a mentoraink segtségével betekintést nyerhettünk a pénzügyi világ apróbb szegmenseibe, például abba, hogyan kell egy alapító okiratot kitölteni a fiktív cégeink esetén és a pénzügyi tervezés más egyéb vonulataiba. Nekem nagyon hasznos volt a részvétel és azt hiszem a jövőben is kamatoztatni fogom a megszerzett tudást és információkat – mondta el a mentor program egyik résztvevője, a végzős Viczián Marcell, aki gazdasági informatikát kíván majd tovább tanulni az érettségi után. Az eseményen a programban résztvevő mentorált csoportok mutathatták be fiktív cégeiket és azok üzleti tervezetét.

– Számunkra ez egy nagyon gyümölcsöző befektetés. Az ABS (Andrássy Business School) a pénzügyi tudatosság fejlesztésére is szolgál az intézményünk diákjai számára, ez olyan szemléletformálást jelent, amelyre mindannyiunknak szüksége van. Külön öröm és büszkeségre ad okot, hogy a Pénzügyminisztérium 2020-ban a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért díjban és anyagi támogatásban részesítette mentor programunkat - emelte ki Szabó László, az Andrássy Gimnázium igazgatója. 

Kása István, a csabai Marzek-Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a program során rendkívül sok értékes és kreatív gondolattal találkoztak a tanulók részéről. Mint mondta: ők már más generációt és más típusú gondolkozást képviselnek majd a munkaerőpiacon, de ez így van rendjén, hiszen a program célja nem a duplikáció, hanem a gondolatébresztés és a problémamegoldó készség fejlesztése is volt. 

 

Galéria

További programok »

FEL