Anconai szerelmesek a Jókai Színházban

2022. szeptember 20. 16:18 | Szabó Judit

Kedden délután megtartották Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájának sajtónyilvános olvasópróbáját a Jókai színház szalonjában. A színművet Halasi Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész rendezésében láthatja majd a nagyközönség.

A cselekmények helyszíne Ancona, az Adriai-tenger partján fekvő olasz kikötőváros. A napsütéssel, tengerparti jelenetekkel, boldogsággal, szerelemmel teli, idili képet némi konfliktus is áthatja majd. 

– Egy kisvárosról van szó, ahol a város egyik terén futnak össze a szálak: a cselekmény során különböző szerelmek szövődnek, mesék születnek és különböző történeteket látunk, egy odaillő és aktuálisnak mondható olasz dallal – emelte ki a rendező Halasi Imre.

 

Fotó: behir.hu

 

A kilencvenes években játszódó cselekmény egy zenés, egyszerű és átlátható részletekkel teli történetet mutat be. A darab rendezője elmondta, hogy az országban kevés olyan színház van, ahol még nem játszották a művet. A Tomao Nicomaco anconai polgárt alakító Bartus Gyula elmondta, hogy nagyon közel áll hozzá ez a stílus, várja már a próbákat. 

– Szeretem az olasz hangulatú darabokat, vígjátékokat, slágereket. Fiatal voltam, amikor ezeket hallgattuk. Ez egy olyan előadás, amit már nagyon sok színház bemutatott, a közönség mindenhol nagyon nagy szeretettel fogadta – fogalmazott a Jászai-díjas, Érdemes Művész.

Bartus Gyula hozzátette, hogy nagyon várja a közös munkát a rendezővel, hiszen a több évtizedes ismertségük ellenére még nem volt alkalmuk együtt dolgozni. A darab bemutatója október 21-én lesz a színház nagyszínpadán.

További programok »

Kultúra

Kezdődik a Csabai Nyár!

Idén is megrendezik a Csabai Nyár elnevezésű rendezvénysorozatot. Júniustól augusztusig a Jókai színház mellett a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Csabagyöngye Kulturális Központ is számos programot kínál az érdeklődőknek.
15:28
FEL