Állatkínzás miatt emeltek vádat egy füzesgyarmati nővel szemben

2024. január 10. 13:39 | behir.hu

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy büntetlen előéletű 40 éves füzesgyarmati nővel szemben, aki embertelen körülmények között tartotta a kutyáit.

A nő a füzesgyarmati kertes ingatlanában 2023 őszén 2 keverék kutyát tartott. Mindkét kutyát viszonylag rövid, 2-3 méter hosszú láncon tartotta úgy, hogy az egyiknek semmilyen fedett helye nem volt, míg a másik részére egy használaton kívüli, nyitott hűtőszekrény jelentett fedett menedéket, így a nem megfelelő elhelyezésük miatt az időjárási viszonyoknak ki voltak téve, a rövid lánc miatt pedig a szükséges mozgásuk sem volt biztosítva.

A nő ezen felül nem gondoskodott a jószágok megfelelő táplálásáról és arról sem, hogy friss vízhez jussanak, az egyik kutya éhségében a földet fogyasztotta. A rossz tartási körülmények miatt mindkét kutya kórosan lesoványodott, légycsípéséből származó sebfertőzések alakultak ki rajtuk, extrém bolhásság, valamint vérszegénység és kiszáradás jellemezte őket. Mindez a hetekig-hónapokig tartó etetési és itatási hiányosság, valamint a rossz bánásmód következménye volt, amely miatt az ebek különös szenvedésnek voltak kitéve. A kutyák végül állatmenhelyre kerültek, ahol orvosi kezelés mellett az életük megmenthető volt.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL