Elmérgesedett a viszony, lelőtte szomszédja kutyáját a szabadkígyósi férfi

2024. március 13. 11:10 | behir.hu

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 24 éves büntetlen előéletű szabadkígyósi férfi ellen, aki egy légpuskával lelőtte a szomszéd kutyáját. A járási ügyészség indítványt tett a bűncselekmény eszközéül használt légpuska elkobzására is.

A vádbeli időpontban a férfi az édesapjával együtt egy zsadányi ingatlanban laktak, amely lakóházzal szomszédos teljesen körbekerített ingatlanban lakik a sértett férfi az édesanyjával. A cselekmény elkövetésének időszakában a két ingatlan lakói között rossz szomszédi viszony alakult ki. A szomszéd férfi 2023. április 28-án, az esti órákban a saját ingatlana udvarán tartózkodott és az állatait etette. A lakóház udvarán tartózkodott ekkor a tulajdonát képező rozsdabarna színű keverék kutya is, amely állatot a sértett és édesanyja közel 10 éve fogadták be az otthonukba.

A terhelt ugyanezen időpontban a szomszédos ingatlan udvarán tartózkodott, és amint meglátta a szomszédja lakóházának udvarán a kutyát, magához vette az édesapja tulajdonát képező légpuskát, és azzal egy célzott lövést adott le a szomszéd ingatlan területén tartózkodó ebre. A lövés – amely az állatot hastájékon találta el – olyan súlyos sérülést okozott, hogy az eb másnap reggel elpusztult.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Kék hírek

Gyorsított csontritkulás – Ittas sofőr mellé ült be, négy foga bánta

Maradandó fogyatékosságot eredményező ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 29 éves büntetlen előéletű mezőhegyesi férfival szemben, aki ittasan okozott közlekedési balesetet.
2024. május 27. 09:24
FEL