Álláslehetőség a Békéscsabai és az Orosházi Járásbíróságon

2020. február 8. 09:17 | behir

A Békéscsabai és az Orosházi Járásbíróságra jogász végzettséggel rendelkezők pályázhatnak bírósági fogalmazói álláshelyekre 2020. február 28-ig – írja közleményében a Gyulai Törvényszék.

A Gyulai Törvényszék elnöke a Békéscsabai és az Orosházi Járásbíróságon egy-egy bírósági fogalmazói álláshely betöltésére írt ki pályázatot. Az érdeklődők jelentkezésüket az álláshelyekre 2020. február 28-án 14 óráig nyújthatják be. Az állásra olyanok jelentkezését várják, akik egyetemi állam- és jogtudományi diplomával rendelkeznek.

A bírósági fogalmazó legfontosabb feladata a bírói tisztség ellátásához szükséges gyakorlati ismeretek megszerzése. A fogalmazói joggyakorlati idő három év. Ezalatt a bírósági fogalmazó helyi és központi képzéseken mélyítheti el a jogi egyetemen megszerzett elméleti ismereteit, továbbá valamennyi ügyszakban gyakorlatot szerezhet azáltal, hogy a bírói tanácsok mellé beosztva tárgyalásokat látogat, határozattervezeteket készít, illetve jegyzőkönyvet vezet. A bírósági fogalmazók bírák által vezetett tanulókörökön vesznek részt, amely a jogi szakvizsga sikeres teljesítéséhez nyújt számottevő segítséget. A bírósági fogalmazók külföldi ösztöndíj programokon és tanulmányutakon ismerkedhetnek az uniós, illetve nemzetközi joggal.

A pályázatot a mellékletekkel együtt, egy példányban, az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Szalay u. 16. szám) kell személyesen vagy postai úton benyújtani.

A pályázat beérkezésének határideje 2020. február 28. 14 óra.

A pályázóknak egy központi bírósági fogalmazói felvételi versenyvizsgán kell részt venniük, mely írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli versenyvizsga 2020. március 9-én, míg az írásbeli részt sikeresen teljesítők számára a szóbeli vizsga 2020. március 30-án lesz.

A bírósági fogalmazói állások betöltésének várható időpontja 2020. május 18. napja. A pályázat benyújtásának részletes feltételei és az általános tudnivalók, valamint a felkészüléshez segédanyagok a központi bírósági honlapon találhatóak meg.

Forrás: Gyulai Törvényszék

 

További programok »

Gyula

Ilyenek egy 11. osztályos, gyulai diák mindennapjai

Az önkéntes karantén és a közösségektől való visszavonulás szükséges ahhoz, hogy ne tudjon korlátok nélkül tombolni a koronavírus-járvány. De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen hatással lehet az emberek mentális egészségére a bezártság. Egy 11. osztályos diák arról mesélt, hogy otthon is képes megtalálni a lehetőségeket.
2020. április 2. 18:45
FEL