Bírósági fogalmazói álláshelyek Békéscsabán és Gyulán

2019. július 29. 18:46 | behir

A Békéscsabai és a Gyulai Járásbíróságra jogász végzettséggel rendelkezők pályázhatnak bírósági fogalmazói álláshelyekre.

A Gyulai Törvényszék elnöke a Békéscsabai és a Gyulai Járásbíróságon egy-egy bírósági fogalmazói álláshely betöltésére írt ki pályázatot. Az álláshelyekre a pályázatot 2019. augusztus 23-án 14 óráig nyújthatják be az érdeklődők. Az állásra olyanok jelentkezését várják, akik egyetemi állam- és jogtudományi diplomával rendelkeznek.

 

A bírósági fogalmazó legfontosabb feladata a bírói tisztség ellátásához szükséges gyakorlati ismeretek megszerzése. A fogalmazói joggyakorlati idő három év. Ezalatt a bírósági fogalmazó helyi és központi képzéseken mélyítheti el a jogi egyetemen megszerzett elméleti ismereteit, továbbá valamennyi ügyszakban gyakorlatot szerezhet azáltal, hogy a bírói tanácsok mellé beosztva tárgyalásokat látogat, határozattervezeteket készít, illetve jegyzőkönyvet vezet. A bírósági fogalmazók bírák által vezetett tanulókörökön vesznek részt, amely a jogi szakvizsga sikeres teljesítéséhez nyújt számottevő segítséget. A bírósági fogalmazók külföldi ösztöndíj programokon és tanulmányutakon ismerkedhetnek az uniós, illetve nemzetközi joggal.

 

A bírósági munka társadalmi elismertségén túl vonzó tényezővé vált a bírósági életpálya is. Az Országos Bírósági Hivatal elnökének e területen tett lépései mellett ki kell emelni, hogy 2017. szeptember 1-jétől jelentős és kedvező változás következett be a bírósági fogalmazók illetményében.

 

A bírósági fogalmazói állások betöltésének időpontja 2019. november 4. napja. A pályázatot a mellékletekkel együtt, egy példányban, az Országos Bírósági Hivatalhoz (1055 Budapest, Szalay u. 16. szám) kell személyesen vagy postai úton benyújtani.

 

A pályázat beérkezésének határideje 2019. augusztus 23. napja 14 óra.

 

A pályázóknak egy központi bírósági fogalmazói felvételi versenyvizsgán kell részt venniük, mely írásbeli és szóbeli részből áll. Az írásbeli versenyvizsga 2019. szeptember 4-én, míg az írásbeli részt sikeresen teljesítők számára a szóbeli vizsga 2019. szeptember 19-én lesz.

 

A pályázat benyújtásának részletes feltételei és az általános tudnivalók a központi bírósági honlapon (https://birosag.hu/birosagi-fogalmazoi-palyazatok) találhatóak meg.

 

További programok »

Munkaügy

Minden személyes adatunk egyetlen kártyára kerülhet

Az újszülöttek a jövőben automatikusan, hivatalból kapják meg az elektronikus személyazonosító igazolványukat, az e-személyit, amely tartalmazza további igazolványaik adatait is. Az Okmánykelengye címet viselő projekt várhatóan 2021 februárjától lép életbe.
2020. február 13. 13:17
FEL