Állandó programokkal várja az érdeklődőket az Almásy-kastély

2021. június 10. 16:13 | Csiffáry Zsuzsanna

Teljes fokozatra kapcsoltak a gyulai kiállítóhelyek. Szombattól nemcsak újra indulnak a garantált tárlatvezetések, de ismét lesz gyertyafényes tárlat és visszatérnek a további programelemek a Gyulai Almásy-kastély és Látogatóközpontban is.

– A gyulai programokat május elsejétől elindítottuk – tájékoztatott az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.  Fábián Tamás hozzátette, idén nyáron is állandó programokkal készülnek. 

– A látogatóinkat a garantált programjainkon kívül gyertyafényes tárlattal is várjuk, amely az egész országban egyedülálló attrakciónak tekinthető. Lényege, hogy este, a kastély zárását követően 19. századi fényviszonyok között lehet megismerni az épületet. Másik fontos programelemünk a szabadulószoba – fogalmazott Fábián Tamás. Hozzátette, hogy a harmadik szobán jelenleg is szakemberek dolgoznak. A látogatottságot illetően némi visszaesést tapasztalnak a pandémiás időszakot megelőző időszakhoz képest, de a számok a nyitás óta egyre növekednek.

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezt az érdeklődést újdonságokkal igyekeznek fenntartani.

– Úgy gondolom, hogy a fürdő mellett szükség van arra, hogy több kulturális programon is részt vegyenek az érdeklődők. Minden esetben arra törekszünk, hogy újat kínáljunk az ide látogatóknak – nyilatkozott a behir.hu-nak Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató.  

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont szervezésében az érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg a főúri vadászatról és a 19. századi arisztokrata viseletekről.

Galéria

További programok »

Gyula

Korszerű és biztonságos - Hegesztő tanműhely nyílt Gyulán

Korszerű és biztonságos hegesztő tanműhely nyílt csütörtökön délelőtt Gyulán, a Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén. A legmodernebb eszközök beszerzését is magában foglaló, megközelítőleg 20 millió forint értékű beruházás saját erőből, külső források bevonása nélkül valósult meg.
2021. december 2. 13:55
FEL