Alkotók testközelben

2016. január 23. 17:07 | behir.hu

A Munkácsy Emlékház évek óta szervez műterem látogatásokat a művészetek iránt érdeklődőknek. Idén a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola fogadta az érdeklődőket. Így a résztvevők ezúttal az iskolában folyó művészeti oktatásba pillanthattak be.

A Munkácsy Emlékház már több esztendeje szervez műterem látogatásokat a Magyar Kultúra Ünnepi Hetében. Ilyenkor az érdeklődőknek lehetőségük van megismerni a megye művészeit, beléphetnek az alkotók műhelyébe és akár az éppen készülő műveket is megnézhetik.

Mészáros Zsuzsa, a Munkácsy Emlékház művészeti vezetője elmondta, már nagyon sok művésznél jártak az elmúlt években. A program ideje alatt a látogatók nem csak a kész műveket láthatják, hanem megismerhetik azt a folyamatot, ahogy a művek születnek, és persze ez mindig egy jó alkalom arra is, hogy személyesen találkozzanak, beszélgessenek a művészekkel.

Az idei évben rendhagyó módon a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium művészeti képzésébe pillanthattak be resztvevők. Az iskolában tett műhelylátogatáson munka közben láthatták a tanárokat és tanítványaikat a grafika, a textil a festő és a fotó termekben. A diákok bemutatták éppen készülő munkáikat, de bárki belelapozhatott a vizsgamunkákat tartalmazó mappákba is. Illetve azt is megnézhették, hogy miként hasznosítható egy patinás villa a művészeti oktatásban.

A szervezők jövő januárra is különleges helyszínnel készülnek a képzőművészet kedvelőinek, hiszen még számtalan műhely várja a kíváncsi tekinteteket.

Vágvölgyi Nóra

FEL