Alakul az idő a gombaismereti túrára

2016. október 17. 15:37 | Laczkó Viktória

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontja október 22-én, szombaton rendezi meg az immár hagyományossá vált (és igen népszerű) őszi gombaismereti börzét az Anna-ligetben.

Az érdeklődőket délelőtt 10.00 órára várják a látogatóközpontba. Mielőtt elindulnánk a terepi túrára, egy kis kóstolóra invitálják a vendégeket: Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott szürkemarhakolbászt és mézet kóstolhatnak. Az utóbbi napok esőzéseinek köszönhetően jó esély van arra, hogy sokféle gombát találnak majd az Anna-liget fái, bokrai alatt.

A terepi túra során ezúttal is Gaál Sándor gombavizsgáló szakellenőr lesz a vezető, az ő segítségével nyerhetnek mélyebb betekintést a gombák világába. Nem a tanösvény vonalán haladnak majd, hanem vezetők segítségével azokat a helyeket keresik fel, ahol jó eséllyel találhatnak valamilyen gombafajt. Természetesen nem étkezési mennyiségeket gyűjtenek, csak annyit, amennyi a gombahatározáshoz szükséges.

A kosarak tartalmát a túra végén egy asztalra rakják ki, ekkor következik a fajmeghatározás. Gaál Sándortól minden egyes fajra vonatkozóan érdekes és értékes információkat tudhatnak majd meg.

A program várhatóan 12.00 óráig tart, a részvételi díj 900/fő illetve 650 Ft/fő.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark október 23-án is nyitott kapukkal várja vendégeit.

FEL