Őszi gombabörze az Anna-ligetben

2017. október 13. 15:38 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja idén is megrendezi a hagyományos őszi gombabörzét. Október 21-én, szombaton 10.00 órára várjuk az érdeklődőket.

Helyszínül ezúttal is az Anna-liget szolgál, melynek fái, bokrai alatt reményeik szerint sokféle gombafaj egyedeire bukkannak majd. Szakvezetőjük, Gaál Sándor gombavizsgáló szakellenőr lesz. A tanösvénytől távolabbeső, rejtett zugokba is betekintenek, hogy kosaruk tartalmát gyarapítsák.
A fő cél a korábbi évekhez hasonlóan most is a gombákkal kapcsolatos ismeretek bővítése, ezért a program második részében fajmeghatározás következik. Az asztalra kerülő gombákat egyenként sorra veszik, hogy Gaál Sándor segítségével kiderítsék, vajon ehető, avagy mérgező példányokat leltek.
Részletesebb információk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark elérhetőségein kérhetők: +36-30/475-1789, e-mail: korosvolgy@kmnp.hu.
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Új kenyér ünnepe a Kistérségi Szociális Központban

A Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központban is ünnepséget rendeztek augusztus 20-a alkalmából. A vendégeket az intézmény igazgatója, valamint Békéscsaba polgármestere is köszöntötte csütörtökön, a kenyérszentelést követően pedig egy hagyományőrző népi zenés műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek.
17:42
FEL