Aláírt az orosz óriás!

2017. január 24. 09:47 | behir.hu

A Linamar Békéscsabai Röplabda SE deklarált célkitűzése, hogy nemzetközi porondon is sikeres és elismert klub legyen. Az ehhez vezető úton tett fontos lépést az egyesület, hiszen az orosz Irina Smirnova érkezésével egy olyan igazolás végére tett pontot a menedzsment, amely nemzetközi viszonylatban is jelentősnek mondható.

Immár hivatalos, hogy Irina Smirnova a szezon végéig a klub játékosa, a 190 centiméter magas ütő az olasz élvonalbeli Monza csapatától érkezett, de korábban az Uralochka Jekaterinburg csapatában a Bajnokok Ligájában is szerepelt.

- Felkészültem a kihívásra, ismerem a klub terveit, célkitűzéseit, azért jöttem, hogy ezek elérésében segítséget nyújtsak - mondta Irina Smirnova.

Baran Ádám az egyesület elnöke elárulta, komoly tárgyalás sorozat előzte meg a szerződéskötést. A megállapodás a szezon végéig szól.

- Négy fronton küzdünk a legjobb eredmények eléréséért, nem lesz ritka a heti két-három mérkőzés, így elengedhetetlen volt, hogy bővítsük a játékoskeretet, amelyet ráadásul sérülések is tizedeltek. Több út állt előttünk, mi ismét magasra tettük a mércét és igyekeztünk egy nemzetközi szinten is jegyzett játékost igazolni. Büszke vagyok rá, hogy sikerült, hiszek benne, hogy Irina nagy segítséget jelent majd céljaink elérésében - mondta a klubvezető.

A játékos a szerdai CEV Kupa visszavágón még nem léphet pályára, azonban a szombati Vasas elleni bajnoki találkozón már valószínűleg bemutatkozhat.

FEL