Aláírást gyűjtött Békéscsabán dr. Ujhelyi István

2019. április 18. 17:39 | Szabó Rita

Dr. Ujhelyi István MSZP-s Európai Parlamenti képviselő érkezett Békéscsabára csütörtökön, toborzó megyejárása kapcsán.

 

 

A parlamenti képviselő sajtótájékoztatóján elmondta: már több mint 50 ezer aláírást gyűjtöttek, de még mindig várják a hozzájárulásokat. Ujhelyi István kifejtette: az a céljuk a május 26-ai választásokon megtartsák a meglévő 3 helyüket az Európai Parlamenteben, valamint továbbiakat szerezzenek, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljék. Az MSZP az Európai Unióban képzeli el Magyarország jövőjét – tette hozzá a politikus.

– Muszáj megakadályoznunk "Orbánisztánnak" azt a terjedését, amely miatt kisodródhatunk az Európai Unióból, ami egy történelmi zsákutca lenne Magyarország számára. Másrészt az MSZP és a Párbeszéd azzal, hogy létrehozott egy szövetséget, más civileket, mozgalmak, szövetségek, érdekképviseletek is csatlakoztak a listához, és ezzel tudtunk egy olyan közös listát állítani, amely minden bizonnyal szimpatikus a választóknak. Az ellenzéki összefogás elvárás, és mi megtettük az első fontos lépést ehhez - fogalmazott Dr. Ujhelyi István.

További programok »

Politika

Trianon 100: Román kivonulás, magyar bevonulás Békéscsabán

Békéscsaba is megszenvedte a román megszállást. Mindennaposak voltak a büntetések, rablások, rekvirálások és működött a cenzúra is. A győztes antanthatalmak végül elérték, hogy a román hadsereg vonuljon vissza a békeszerződés tervezetében meghatározott határvonalra.
15:35
FEL