„Aki ad, az nyer!” - Ötéves a békéscsabai BNI

2019. szeptember 4. 13:38 | Papp Ádám Sándor

Helyi vállalkozók összegyűjtése, valamint az eszmecsere és a kapcsolatépítés a célja a BNI-nak (Business Network International), amely 34 éve működik világszerte. A szervezet hazánkban több, mint ezer taggal rendelkezik, Békéscsabán közel harmincan gyűlnek össze minden szerdán délelőtt a különböző szakágak képviselői.

A BNI Magyarország Békés megyei területi vezetője elmondta, hogy a BNI egy nemzetközi kapcsolatépítő szervezet, amely 34 éve működik világszerte és több, mint tíz éve van jelen Magyarországon ebből pedig az elmúlt 5 évben már Békéscsabán is.

- Az üzleti filozófiájuk, hogy helyi vállalkozókat gyűjtenek össze, akik megismerkedhetnek egymással és kapcsolatokat építhetnek. Nagyon fontos dolog az, hogy a kapcsolatépítés kizárólag bizalmi alapon és jutalékmentesen történik. A tagoknak az a jó, hogy amikor sikerül nekik egy releváns kapcsolatot kiépíteni, akkor az az ő saját üzletükben jelenhet meg bevételként. Továbbá azért is fontos lehet egy-egy ilyen találkozóra ellátogatni, mert nagyon jó, minőségi partnerekre lehet szert tenni a beszállítói oldalon is - zárta gondolatait Garzó Anita.

Szabó Gyula, a Csabai Csípős BNI csoport elnöke elárulta, hogy a BNI filozófiája: „Aki ad, az nyer!” . Azért jönnek össze hétről-hétre szerdánként, hogy üzleti ajánlatokkal segítsenek egymásnak. A békéscsabai csoport ötéves fennállását ünnepli most szerdán. A helyi elnök elmondta: az öt év alatt rengeteg vendég és tag volt a csoportban. Jelenleg 29 taggal működik a szervezet és minden szakterületet csak egy-egy személy képvisel.

– Én a gyenge áramú hálózat építésével foglalkozom, ezt a területet képviselem a csoportban, ilyen tag nem lehet például más a csoportban. Mindent mérünk a BNI-ban, egymásnak ajánlásokat teszünk, illetve köszönőkártyákkal köszönjük meg, ha valaki üzlethez segítette a másikat. Én magamról elmondhatom, hogy az elmúlt öt év alatt közel 220 millió forint értékű köszönőkártyát kaptam a tagtársaimtól – tette hozzá Szabó Gyula.

Szabó Béla, az SMAX Hungary Kft. kreatív igazgatója felidézte, hogy a békéscsabai BNI megalapítása előtt, országszerte több régióban pozitív visszajelzések érkeztek hozzájuk a szervezettel kapcsolatban, ezért gondolták úgy, hogy a békési megyeszékhelyen is fontos lenne a helyi vállalkozók kapcsolatrendszerének és vállalatuk működésének egy helyi szervezet megalapítása.

– Öt évvel ezelőtt az induláskor már több másik régióban elterjedt és hasznos megoldásnak bizonyult a BNI-találkozók megszervezése és lebonyolítása. Más magyarországi BNI-csoportok mintájára kezdtünk el mi is működni, így tudtuk, hogy mely vállalkozókat érdemes megkeresni és összehozni. Emlékszem a kezdeti indulásra, amikor a Fiume Hotelban öt-tíz ember részvételével zajlott egy-egy ilyen találkozó. Akkor szkeptikusnak tűntek a tagok, hiszen azt mondták, hogy Magyarországon a vállalkozói réteg nem összetartó, hanem inkább egy széthúzó tömböt alkot, de ezt próbáltuk megcáfolni. Az elmúlt öt év eredményei minket igazoltak és mára komoly csoporttá nőttük ki magunkat Békéscsabán - hangsúlyozta a kreatív igazgató.

 

További programok »

FEL