Akár márciusig is eltarthatnak a fakivágások a 4234-es úton

2023. december 11. 11:24 | behir.hu

A Magyar Közút NZrt. hétfőn látott neki a munkának a 4234-es úton Vésztő és a békési elágazás között.

A közútkezelő a behir.hu-hoz eljuttatott közleményben azt írja: a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében hétfőtől fakivágási munkálatok zajlanak a 4234-es Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő út Vésztő és a Békési elágazás közötti szakaszán, a 16-os és a 24-es kilométerszelvények között. A szakaszon az elöregedett, állapota, valamint elhelyezkedése miatt a forgalomra veszélyes kőris és nyárfákat termelik ki a szakemberek. A munkálatok várhatóan 2024 március végéig zajlanak ütemezetten, a fák pótlására 2024 végéig kerül sor. A munkavégzés során sebességkorlátozásra, és a fadöntések idején rövid időszakra teljes útzárra lehet számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei az Országos Közutak Kezelési Szabályzatában foglaltak szerint a közút területén lévő fák állapotát szemrevételezéssel kétévente legalább egyszer megvizsgálják és amennyiben a forgalomra veszélyesnek tartják, intézkednek azok kivágásáról. A munkavégzés alatt a társaság a közlekedőktől fokozott figyelmet kér az érintett szakaszon.

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL