A forgalomra veszélyes fákat távolítják fel az Orosháza felé vezető úton

2023. november 19. 06:27 | behir.hu

A közlekedésbiztonság fenntartása érdekében továbbra is fakivágási munkálatok zajlanak a 474-es főút Orosházától Székkutas felé vezető szakaszán, a 9-es és a 11-es kilométerszelvények között.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a behir.hu-nak eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a szakaszon az elöregedett, állapota, valamint elhelyezkedése miatt a közúti -és kerékpárosforgalomra veszélyes szürke nyárfákat termelik ki a szakemberek. A munkálatok várhatóan idén év végéig zajlanak ütemezetten, a fák pótlására 2024 év végéig kerül sor.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei az Országos Közutak Kezelési Szabályzatában foglaltak szerint a közút területén lévő fák állapotát szemrevételezéssel kétévente legalább egyszer megvizsgálják és amennyiben a forgalomra veszélyesnek tartják, intézkednek azok kivágásáról. A nyárfák ágrendszere idős korban könnyen törik, így a biztonságos közlekedés érdekében szükséges a mostani munkálatok elvégzése. A munkavégzés alatt a Társaság a közlekedőktől fokozott figyelmet kér az érintett szakaszon.

További programok »

Itthon

FEL