Akadémikusok a múzeumban

2016. február 17. 11:16 | behir.hu

Különleges vendégeket, a Magyar Művészeti Akadémia tagjait fogadta hétfőn a Munkácsy Mihály Múzeum. A csoportot rendhagyó módon a Kossuth-díjas művész, Kunkovács László vezette körbe, akinek nemrégiben nyílt kiállítása Békéscsabán a Pusztaiak, a pásztorok világa címmel.

A február 21-ig látható fotók a puszták népét, a pásztorok rejtelmes világát hozzák el Békéscsabára. A képeket hétfőn a Magyar Művészeti Akadémia tagjai is megcsodálhatták, akik között zenetörténész, építész, ipar- és fotóművész is volt. Valamennyi résztvevő személyesen ismeri a művészt, aki szintén tagja az akadémiának. Az időszaki kiállítás igazi időutazásra csábítja a nézőket.

Évezredeket megyünk vissza az időben, de földrajzilag is hatalmas távolságokat teszünk meg. Összességében egy csodálatos, gazdag, élő anyag, és élővé teszi képeivel a művész, ezt a kihaló félben lévő kultúrát - mondta el véleményét a látottakról Kóka Rozália, Magyar Örökség díjas mesemondó.

A 26 fős csoport a legújabb kiállítás mellett a múzeum többi termét is megtekintette. Így Munkácsy Mihály képeivel is találkozhattak az egész napos programon.

A nap végén pedig a csabai kolbászból is vittek magukkal a vendégek.

További programok »

FEL