Agrár szakemberek vehették át diplomáikat Szarvason

2024. február 21. 06:27 | behir.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Hely február 16-án ünnepelte a Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök továbbképzés, a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterképzés, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzés eredményeit a Tessedik épület dísztermében – tájékoztatta a behir.hu-t dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes.

A rendezvényt dr. Béres András campus főigazgató nyitotta meg, majd dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes felvázolta az eredmények tükrében a jövőbeni lehetőségeket; egy esetleges önálló campus létjogosultságát. Szarvas polgármestere, Babák Mihály  felelevenítette a Tessedik-örökséget és megerősítette a kölcsönös együttműködés fontosságát. 

Az eseményen átadták a Syngenta Magyarország Kft. elismerő oklevelét. A cég 2020-tól díjazza a vetőmag-gazdálkodási szakmérnökök közül azt, akinek szakdolgozata a témaválasztás újszerűségében, az innovatív és nagy szakértelmet igénylő kutatási módszerek alkalmazásában, valamint az elemzés alapkövetelményeket meghaladó színvonalában kiemelkedő.  Továbbá a tavalyi XXXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért  kari sikereket is ismertették az egybegyűltekkel. 

Dr. Futó Zoltán tanszékvezető köszöntő beszéde és az eskütétel után következett az oklevelek ünnepélyes átadása. A 2024. februári diplomaosztó nem egy megszokott ünnepség volt, hanem egyben az újrakezdés jelképes ceremóniája, hiszen ez volt a januárban visszakapott oktatási épület első hivatalos ünnepsége, amellyel folytatódik a Mezőgazdasági mérnök alapszak újraindításának megerősítése.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL