Afrikába repít a Napsugár Bábszínház legújabb előadása

2018. január 13. 14:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Pálmafák, elefántok, egy kismajom és sok-sok izgalmas állat népesítette be a Békéscsabai Napsugár Bábszínház színpadát pénteken. Afrikába repítette el a közönséget a legújabb előadás, amelynek főpróbáját óvodás csoportok nézték meg. Az afrikai hangulatot élőzene tette teljessé.

Az Afrikában játszódó történet központi szereplője egy csintalan majom, de láthatnak a gyerek szurikátákat, elefántokat és madarakat is. A bábjáték nyilvános főpróbájára békéscsabai óvodás csoportok érkeztek.

– Az óvodában is próbálunk minden nap bábozni a gyerekeknek azért, hogy az önkifejezésüket bátorítsuk. Erre nagyon jó példa a bábszínház is, mert itt láthatják, hogy bármivel lehet bábozni, mindig lehet mindenről mesélni – mondta el Jankovics Adrienn, a Kazinczy-lakótelepi Óvoda óvónője.

Most látta először gyerekközönség a darabot, ami mindig izgalmas – mondta el Soós Emőke bábszínész. Hozzátette: ilyenkor derül ki a rendező és a színészek számára, hogy tetszik-e az előadás a gyerekeknek.

A korosztály sajátosságait figyelembe kell venni, az előadás készítésekor – hangsúlyozta a darab rendezője. Kiszely Ágnes elárulta azt is, hogy azért választották Afrikát a történet helyszínének, mert a kisgyerekek szeretik az állatos történeteket és azon a kontinensen nagyon érdekes állatok élnek.

–A négy éven aluliaknak – amikor a gyerekek zömmel első alkalommal találkoznak a színház világával – nagyon egyszerű, 25-30 perces időtartamú előadásokat készítünk. Ennek fontos része, hogy az előadást követően megnyílik a játéktér. A gyerekek besétálhatnak ide, birtokba vehetik azt – emelte ki a rendező.

 

 

További programok »

FEL