A vöröskereszteseket ünnepelték Békéscsabán

2019. május 28. 16:27 | Kovács Dávid

A Magyar Vöröskereszt világnapját ünnepelték hétfőn, Békéscsabán. A Békés Megyei Szervezet rendezvényén több díjat is átadtak, ezzel is elismerve az önkéntesek munkáját.

 

 

Laczó Pálné 1995 óta a Magyar Vöröskereszt tagja, Mezőmegyeren a megye legnagyobb létszámú alapszervezetét tudhatja maga mögött, közel 400 taggal. Folyamatosan szervez programokat, jó a kapcsolata mindenkivel, így könnyen tudja mozgósítani a kerületben élőket. Kiemelkedő vöröskeresztes tevékenységért – ahogy mindenki ismeri – Veronka néninek a kitüntetés arany fokozatát adományozták ebben az évben.

– Régóta élek Mezőmegyeren, mindenki ismer. Ez az ismeretség nagyon sokat jelent. Sokan keresnek fel és kérdezik meg, hogy akkor „hogyan csináljuk Veronka néni?” Több programot szerveztünk az elmúlt időszakban is – fogalmazott kérdésünkre Laczó Pálné, aki hangsúlyozta azt is: sokat jelent számára ez az elismerés.

 

Békéscsabán is köszöntötték a vöröskereszteseket. Fotó: Máthé Csongor

 

A Magyar Vöröskereszt Elsősegély Népszerűsítésért ezüst fokozatát Karancsi Péter, a Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés gyémánt fokozatát Kiszel Ferencné vette át.

A rendezvényen többek között átadták a „Humanitárius település” címet. A díj a Magyar Vöröskereszt alapelveit tiszteletben tartó, aktív közösségek elismerése. Ezt a kitüntetést idén Nagyszénás és Kardos település kapta meg.

Az ünnepségen a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatóját is köszöntötték, aki kiemelkedő munkájáért Szolgálati Érdeméremben részesült. Tóth Zoltánné hangsúlyozta: azért fontos ez a rendezvény, hogy elismerjék és megköszönjék az önkéntesek munkáját.

– Nélkülük nem léteznénk, hiszen főállásban csak egy maroknyi csapattal dolgozunk, több száz önkéntes segíti a munkánkat. Ezzel csak jelképesen tudjuk megköszönni a tevékenységüket,. Ez a nap az ünneplésről szól, amikor egy kicsit megállunk, végiggondoljuk a munkánkat, majd megyünk tovább. De ma a köszöneté a szó – emelte ki Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója.

 

Békéscsabán is köszöntötték a vöröskereszteseket. Fotó: Máthé Csongor

 

A Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelét a megyei védőnői szolgálat kapta, az Év Médiatámogatója elsimerésben Orosháza önkormányzati médiája részesült. A Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés ezüst fokozatát Barta István Zoltán, Szász Róbertné és Szabó Lászlóné vette át. A Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés bronz fokozatában Kotroczóné Antal Terézia, Acsai Éva, Kolozsi Mihályné és Rocskár Jánosné részesült.

Az ünnepségen dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke és Békéscsaba polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Szarvas Péter az önzetlenség és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta.

 

 

További programok »

FEL