A vízilabdás gyerekek ismét hozták a három pontot

2020. október 12. 07:49 | behir

Vasárnap a Dunakanyarig meg sem állt a Békéscsabai Vízilabda Klubnak az országos utánpótlás-bajnokságban szereplő három csapata. Ezúttal Szentendrén ugrottak a medence vizébe, hogy megharcoljanak az összesen kilenc pontért a pályaválasztó KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo otthonában a helyiek triója ellen. Harmadnyi siker koronázta küldöttséget, ugyanis csak a gyermek csapat örülhetett a győzelemnek, amely szoros csata után gyűjtötte be a három egységet.

Az ifjúsági versenyben a KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo ellen játszott a Swietelsky-Békéscsaba, az eredmény 15–9 (4–1, 2–3, 6–2, 3–3) lett. 

A harmadik negyed elején, 10–6-os állásnál négyperces kiállítást kapott Dobos Ferenc, amit a hazaiak négy góllal „büntettek”, innen kezdve eldőlt a találkozó végkimenetele.
Ajtai Miklós: – Kevesen voltunk, ugyanis sokan beteget jelentettek. A rövidebb kispad, és a kéthetes nehezebb edzéskörülmények miatt hamar elfáradt a csapat. A sátorállítás alatti edzéskiesések megbosszulták magukat, ráadásul a butaság miatt bekövetkezett négyperces kiállítás sem segített bennünket.
További eredmények és tabella később.

A serdülők versenyében 18–7-re húzott el a Dunakanyar csapata (4–1, 6–1, 3–3, 5–2).  A félidőre nyolcgólos előnyre tettek szert a hazaiak, innen kezdve nem volt kérdés, melyik csapat gyűjti be a három pontot.
Ajtai Miklós: – Serdülő csapatunk is hiányosan állt ki, itt a gyermek korosztályból ideiglenesen felkerülők segítettek ki bennünket. Ám itt is meglátszott, hogy csak úszóedzéseket végeztünk két hete, bizonytalanok voltak játékosaink, különösen, amikor a kapu elé kerültek. Mindkét gárdánkra érvényes: komplett csapattak akár pontokat is szerezhettünk volna.
További eredmények és tabella később.

Országos vízilabda-bajnokság gyermek korosztályában azonban 11–13-ra a csabaiak bizonyultak jobbnak (2–3, 3–3, 2–3, 4–4). Kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva vezettek, majd a találkozó közepén a csabaiak jobban „megnyomták” és 5–5 után négygólos előnyre tettek szert. Igaz, ezt a házigazdák hamar behozták, de az újabb békéscsabai „hullámot”, a zsinórban szerzett három gólt már nem tudták behozni. Így megérdemelten nyert csapatunk a Dunakanyarban.
Fodor Ádám: – Megküzdöttünk a három pontért, aminek azért különösen örülök, mert az elmúlt két hétben nehéz körülmények között készülhettünk. A hibaversenyt is megnyertük, ugyanis kevesebbszer vétettünk, mint ellenfelünk. Igazából akár már a második negyedben megnyerhettük volna a mérkőzést, hiszen megugrott csapatunk, ám utána több ordító helyzetet kihagytunk, és feljött ránk a Dunakanyar. Sőt, ez még egyszer megismétlődött, de helyén volt fiataljaink szíve, és a védekezés is gyakran stabil volt, ennek is köszönhetjük a vasárnapi sikert.

Forrás: csabapolo.hu

További programok »

FEL