Vízilabda: Átalakulással, szerényebb célokkal kezdik az idényt a csabai pólósok

2018. szeptember 19. 16:11 | behir

Nincs könnyű helyzetben a Békéscsabai Vízilabda Klub felnőtt csapata, sem a keret, sem a felkészülés szempontjából, ám új játékosokkal és célkitűzésekkel kezdik az idei szezont. Többek közt ezekről a kérdésekről is nyilatkozott nemrég Szilágyi Kristóf vezetőedző.

Lépéshátránnyal indul a szezon a csabai pólósoknál – ezúttal is a téli átállás, vagyis a nagymedence feletti sátorállítás időszakában startol az őszi szezon, így a vízilabda csapatnak nincs hol készülnie – írja a klub honlapja. Erről és az átalakuló keretről, új célokról olvasható interjú a csabai klub hivatalos oldalán az OB I. B-s csapat vezetőedzőjével, Szilágyi Kristóffal. A cikk szerint a húsztagú mezőny felsőházáig jutó amatőr együttesnek jelentős része befejezte aktív játékos pályafutását vagy munkahelyi, illetve családi okok miatt eligazolt, ezért a keret kialakítása komoly fejtörést okozott a klub vezetőségének.

Az idei keretből kimarad a legutóbbi szezon OB I B-s gólkirálya, Szabó Zoltán. Rácz Norbert és Józsa Tibor családi, illetve munkahelyi okok miatt Hódmezővásárhelyre igazolt. Hasonló okból Szabó Zsombor lakhelyén, Csongrádon folytatja pályafutását, Tifrea Ovidiu pedig miután leérettségizett Gyulán és hazaköltözött Romániába. Major Levente családi okok miatt még kevesebbet vállalt, az OB II-ben ugrik ezentúl vízbe a Szegedi ÚVTE színeiben. Dr. Makra Zsolt további játéka még kérdéses.

 

Szegediek érkeznek a csabaiakhoz

 

A keret tagja marad a rutinos Ormai Zoltán kapus, ahogyan a gólerős Ajtai Miklós és a védőként ismert Mucsi Zsolt, akik edzői feladatot is ellátnak a klubban. Vízbe ugrik a szegedi testnevelő tanár, a 26 éves Páll Bence, illetve néhány mérkőzés erejéig az irányító, lövő Németh Dániel. A vezetőedző elmondása szerint nyár óta a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund öccse, Fodor Ádám is edzésbe állt. A klub Szegedről két fiatalt igazolt: a 20 éves védő, átlövő Takács Gellértet és a 19 éves szélsőt, Mikházi Mátét. A fővárosból, a Neptun VSC-ből érkezik az egyébként joghallgató center és szélső poszton bevethető, 22 éves Sóvári Gergely.

Emellett Gyebnár György, Dávid Levente, Laczó Péter, id. Lukácsi Sándor, dr. Szlávik Győző, valamint a klubelnök Borsos Pál vállalta a további játékot, immár újra az OB I B-ben, sőt, Szilágyi Kristóf is munkába állt, hogy adott esetben vízbe ugorjon a bajnoki meccseken, illetve az ifjúsági gárdából kiöregedett Tóth Frankra is számíthatnak.

Szilágyi az interjúban arról is beszélt, hogy új célokat kell kitűzni a csapat elé. Pozitívumként emelte ki, hogy egyre több saját nevelésű fiatal előtt nyílik meg a szereplés lehetősége, így hosszútávon kevesebb légióst kell igazolni.

- Amellett döntöttünk, hogy ha nehéz is lesz helyt állni az évről évre nagyon erősödő hazai második vonalban, a hagyomány, a saját nevelésű utánpótlásunk miatt mégis az OB I B-be nevezünk. Úgy gondoljuk, két-három nehéz év vár ránk, amikor nem lehet más a célunk, mint elkerülni a kiesést. Ám eközben szeretnénk nyolc-tíz fiatalt beépíteni a felnőtt csapatba és eljutni oda, hogy a gárda hetven-nyolcvan százalékban saját nevelésű játékosokból álljon a kétezerhúszas évekre.” – emelte ki a vezetőedző.

A teljes interjú erre a linkre kattintva olvasható.

 

Forrás: csabapolo.hu

 

További programok »

Sport

FEL