A világbajnok Mezei Nikolettet is köszöntötték a battonyai sportbálon

2022. december 2. 13:53 | behir.hu

Az év és a versenyidőszak végén a sportolók közösségei számvetést tartanak az év történéseiről, eredményeiről. S ha az év során kiemelkedő eredmények is születtek, akkor minden ok megvan a vidámságra. Ha pedig ez egy becses jubileumhoz is kapcsolódik, akkor indokolt ezt az alkalmat emlékezetessé tenni. Így történt ez Battonyán, ahol a húszéves Barátság Sportegyesület nagyszabású sportbált rendezett.

Az alapításának huszadik évfordulóját ünneplő battonyai Barátság Sportegyesület nagyszabású sportbált rendezett a helyi Művelődési Központban. A klub AETF taekwon-do és kick-box szakosztályból áll, így a meghívott vendégek között mind a két harcművész irányzat képviselői jelen voltak. Máté Zoltán VII. DAN, a Magyar AETF Taekwon-do Szövetség elsőszámú alelnöke méltatta a klub igencsak aktív és eredményes húsz évét, felidézve a történéseket és megköszönve mind az áldozatkész szülők, mind az önkormányzat segítségét. Az emlékeket fénykép- és videóválogatások idézték fel, s a szakosztály tagjai bemutatókkal is kedveskedtek a szép számú vendégseregnek. Rádai Imre vezető-edző hosszasan sorolta az elmúlt év kiemelkedő eredményeit. Külön kategóriát jelentett a klub élversenyzőjének, a taekwon-do és kick-box világbajnok Mezei Nikolettnek az eredménylistája, de jutott a méltatásból a többi eredményes versenyzőnek is.

Boros Csaba, a város polgármestere a klub elnökét, Rádainé Rácz Rózát és Mezei Nikit is köszöntötte. Shihan Gregor László VIII. DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke pedig beszédében a folyamatosságot, az utánpótlást jelentő kezdőket és az irányzatok közötti barátságot emelte ki. A személyes kapcsolatok valóban erős mozgatórugói a klubnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az ünnepi tortát a kick-boxos Szabadi "Popey" István készítette. Az ünnepségre eljött az egykori kiváló válogatott Dohányos András, a taekwon-do-sok között ott volt Szalay Gábor VI.danos mester, szövetségi kapitány, Gombos Attila VI.DAN, és Máté Tibor mester, aki a kezdeteknél irányította a klubot, valamint számos harcművész-barát.

További programok »

FEL