A viharos szél fákat döntött ki, tetőket rongált meg Békés megyében is

2020. február 5. 15:33 | behir.hu

A hidegfronttal érkező viharos szél kedd este és szerdán elérte Békés megyét is. A nem ritkán közel 100 km/órás széllökések közel 30 esetben végeztek pusztítást megyeszerte.

A katasztrófavédelem szerda délig 18 esetben vonult ki kidőlt fákhoz, leszakadt villanyvezetékekhez. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Békéscsabán egy magánház udvarán csavart ki a szél egy megtermett fenyőt, amely rádőlt a szomszéd ház tetejére szerdán. Személyi sérülés itt sem történt, ellenben az anyagi kár jelentős. A Szabadság téren szintén egy fenyőfa lett a szél áldozata.

 

 

Ugyancsak Békéscsabán, a Tulipán utcában gyökerestől csavart ki a szél egy fát, amely keresztbe dőlt az úton, elzárva ezzel a forgalom útját. Rengeteg kisebb-nagyobb ág, gally tört le a fákról a viharban, ezért a megszokottnál is jobban kell figyelni az utakon.

Békés városában az önkormányzati tűzoltóság szerda délelőtt óta folyamatosan dolgozik a károk elhárításán és a megelőzésén. Kálmán Tibor polgármester is figyeli a munkálatokat. A református gimnázium bádogteteje „lebeg”, olyan szinten megkezdte a szél. Az érintett veszélyes részt természetesen lezárták.

A város egyik részén fa dőlt egy házra, illetve a Teleki utcában kidőlt egy fenyőfa. A Malomasszonykertben fa dőlt az elektromos vezetékre, Békés és Tarhos között pedig ugyancsak fa dőlt az úttestre. Valamennyi helyen már jártak tűzoltók. Tisztelet és elismerés illeti őket a munkájukért.

Az előrejelzések szerint a következő órákban hasonlóan szeles időjárásra számíthatunk.

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL