A tolerancia jegyében rendeztek egész napos programot Gyulán

2019. május 25. 07:42 | Szabó Rita

Ötödik alkalommal rendezték meg a sérült fiatalok megyei találkozóját Gyulán. A városi önkormányzat a helyi civil szervezetekkel és egyesületekkel közösen hívta életre az eseményt, melynek legfőbb célja az érzékenyítés, az elfogadás, valamint a tolerancia erősítése volt a sérült fiatalok és egészséges társaik között.

 

 

A szervezők számos programlehetőséggel készültek a rendezvényre, ahol a sérült fiatalok és az egészséges gyerekek közösen szórakozhattak. Vannak olyan fogyatékkal élők, akik évről-évre visszatérnek az eseményre, szeretik annak családias jellegét. A sérült fiatalok szerint ezek a programok segítik a társadalmi elfogadásukat.

– Már egyre jobban elfogadják a sérült embereket, de azért még vannak, akik nem igazán nyitnak felénk. Úgy érzem kezdünk szépen beilleszkedni a világba - tájékoztatott Fülöp István, aki saját bőrén tapasztalja, milyen sérültként élni a világban.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

Azok, akik mindennap a fogyatékkal élőkkel foglalkoznak, kiemelték, mennyi értékkel rendelkezik mindenki.

– A fogyatékkal élő emberek szerettették meg velem önmagukat. Szeretem, hogy abszolút őszintén viselkednek minden élethelyzetben - árulta el Kovács Zoltán, a Szivárvány Napközi Otthon vezetője.

A találkozó 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy minél szorosabb legyen a kapcsolat az egészséges emberek és a sérült fiatalok között. Az esemény azóta évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Papp Zsuzsanna "Hatodik érzék" a Fogyatékkal Élőkért Egyesület elnöke megjegyezte, hogy amikor elkezdték,  még csak  két-háromszáz fővel indultak, most pedig összesen hat-hétszáz ember vett részt a rendezvényen.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

A megye számos településéről érkeztek vendégek a találkozóra, többek közt Békéscsabáról, Dévaványáról, Elekről és Békésről is. A programra óvodás és iskolás gyerekek is eljöttek, ugyanis a szervezők szeretnék, ha minél fiatalabb korban kialakulna az elfogadás a fogyatékkal élőkkel szemben.

– A  Sérült Fiatalok Megyei Találkozójának célja egyrészt, hogy a társadalom figyelmét felhívjuk a fiatal fogyatékkal élő emberek ügyére, az együttérzés és empátia fontosságára.  Másrészről viszont egyéb módon is szolgálja a fogyatékkal élőket a rendezvény - fogalmazott Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

 

 

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL