A tokiói paralimpián sem lehetnek nézők a versenyeken

2021. augusztus 18. 06:19 | behir

A nyári olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engedik be a japán nézőket.

A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a japán kormánnyal és a tokiói városvezetéssel egyeztetve döntött így hétfőn a koronavírus-járványra hivatkozva.

A döntés ellenére nem lesz teljesen zárt kapus a paralimpia, mert egy nevelési program részeként a helyi diákok kivételt képeznek.

A tanulók jelenlétéről az iskolák vezetése egyeztet majd a szülőkkel.

A hétfői bejelentés nem nevezhető váratlannak, Tokióban ugyanis augusztus 31-ig vészhelyzet van érvényben, a járvány miatt már az alig egy hete zárult olimpiai játékokra sem engedték be a hazai érdeklődőket sem.

Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt” – mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke.

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására.

Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

Forrás: MTI

További programok »

FEL