A tét ma este a legjobb négy közé jutás

2016. február 12. 15:39 | behir.hu

Két bajnoki forduló között péntek este Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata, a lila-fehér lányok 18 órai kezdettel a Fehérvár KC együttesét fogadják a Városi Sportcsarnokban. A tét nem kisebb, mint a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé kerülés. A hét közben a címvédő Győri Audi ETO KC, a Ferencváros és az Érd már biztosította a helyét a négyes döntőben, így már csak egy hely kiadó. Ma esti ellenfelünk a kupa negyedik fordulójában a Mosonmagyaróvár KC együttesét búcsúztatta, így került a negyeddöntőbe, míg az Előre NKSE a Pilisvörösvári TKSK csapatán keresztül jutott tovább az előző fordulóból. Szabó Károly megbízott vezetőedző az alábbi gondolatokat osztotta meg a Magyar Kupa mérkőzés apropóján.

-          Túl van a csapat két nagyon fontos bajnoki találkozón, igaz felemás sikerrel…

-          Valóban két olyan összecsapást játszottunk, amelyek a rájátszás tükrében is kiemeltnek számítottak, ezért is nagyon fájó, hogy Budaörsön ilyen rosszul szerepeltünk. Számomra a mai napig megmagyarázhatatlan, hogy mi történhetett azon a mérkőzésen a csapattal. Minden különösebb probléma nélkül készülhettünk, semmi jel nem utalt arra előzetesen, hogy ennyire széthulló játékot fogunk produkálni. Ami pedig még inkább érthetetlenebbé teszi a mutatott játékunkat, hogy előtte és utána sem azt az arcunkat mutattuk, mint Budaörsön, hiszen a múlt héten a Mosonmagyaróvár ellen egy küzdelmes, ahogy mondani szoktuk „négy pontos” találkozót sikerült megnyernünk. Sokkal összeszedettebben kézilabdáztunk, és több jó egyéni teljesítmény is segítette a csapatot a két pont megszerzésében. Fontos volt, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, és a második félidőben több olyan periódus is volt, amikor el tudtunk menni 4-5 góllal és ez el is döntötte a mi javunkra a találkozót. Ugyan a végén saját magunknak köszönhetően egy kissé szorosabbá tettük az összecsapást, de összességében azt gondolom, megérdemelten nyertünk.

-          A bajnoki mérkőzések közepette, mekkora jelentőséggel bír a pénteki kupameccs?

-          Egyértelműen kiemelt találkozóként tekintünk rá, hiszen a Magyar Kupában a legjobb négy csapat közé jutni egy nagyon komoly rangot jelent. Arról nem is beszélve, hogy az idei szezon gyengébb szereplését valamelyest ellensúlyozhatnánk azzal, ha ennek a sorozatnak egészen a végéig el tudnánk menetelni. Én azt látom a lányokon, ég bennük a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, a kisiklások ellenére több van bennük, mint ami eddig mutattak, és a négyes döntőn való szereplés lehetősége is komoly motiváció.

-          Az ellenfél pedig a Fehérvár KC csapata lesz…

-          Igen, és velük szemben azért van törleszteni valónk is, hiszen a novemberi bajnoki találkozón egy nagyobb különbségű vereséget szenvedtünk ellenük, ráadásul hazai környezetben. Akkor meglehetősen visszafogottan és kellő önbizalom nélkül léptünk pályára, szóval azt gondolom, ez most egy teljesen más jellegű és hangulatú összecsapás lesz. Bízom benne, hogy most egy sokkal kiélezettebb, szorosabb találkozót játszunk velük. A két csapat nagyon jól ismeri egymást, hiszen az utóbbi időben többször találkoztak egymással a felek, ezért valószínűleg a pillanatnyi forma, és egy-két egyéni teljesítmény fogja eldönteni a továbbjutás kérdését.

-          Mi lehet a győzelem és így a továbbjutás kulcsa?

-          A legfontosabb, hogy a szebbik arcunkat mutassuk a találkozón. Amennyiben a Vác ellen mutatott játékot tudjuk produkálni, vagy még azt a teljesítményt meg is tudjuk egy kicsit fejelni, akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást. Ellenfelünk erős csapat, két közel egyforma képességű sorral rendelkezik, ezért nekünk mindenképpen csúcsformában kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzük őket. Ahogy a Mosonmagyaróvár ellen, úgy most is kellenek a jó egyéni teljesítmények, de a legfontosabb, hogy védekezésben kellő agresszivitással játszunk, masszívak legyünk, és ezt egy jó kapusteljesítménnyel alapozzuk meg. Ami pedig kiemelten fontos lesz, hogy Glusica Leposava pótlását védekezésben a lehető legjobban meg tudjuk oldani.

Az előző héten arcsérülést szenvedő szerb átlövő kivételével mindenkire számíthat Szabó Károly a pénteki összecsapáson. A két csapat egyébként legutóbb szintén Békéscsabán ütközött meg, azon a novemberi bajnoki találkozón sima tizenhárom gólos Fehérvári győzelem született. Azonban azt megelőzően a két csapat tíz Békéscsabán lejátszott mérkőzéséből csak kettőt tudtak megnyerni a vendégek, és nyolc alkalommal lila-fehér győzelem született. A mostani összecsapáson a Fehérvári együttesnek a döntetlen is elegendő lesz a továbbjutáshoz, tehát csapatunk mindenképpen csak győzelemmel tud továbblépni a párharcból.

 

Dömény Dezső

További programok »

FEL