A szőke ciklonból mutattak be részleteket a Viharsarok Táncszínház évadnyitóján

2023. szeptember 15. 20:11 | Csiffáry Zsuzsanna

A Viharsarok Táncszínház szeptember 15-én, 17 órától rendezte meg nyilvános évadnyitóját a Balassi Bálint Táncművészetek Házában.

Az évadnyitón a jelenlevők beszámolót hallhattak az előző időszakban megvalósult programokról, fellépésekről, valamint a következő évad tervezett eseményeiről, bemutatóiról. 

 

Fotó: Behir.hu

 

A Balassiban Varga Tamás, kultúráért felelős alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Ifj. Mlinár Pál, a táncszínház művészeti vezetője úgy fogalmazott: tartalmas és izgalmas évadot kezdenek a táncosok az idei évben is. A Békéscsabai Jókai Színházzal folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően ismét lesz közös produkció is.

 

Fotó: Behir.hu

 

 –  A legjobban Rejtő Jenő: A szőke ciklon című művének táncos adaptációját várjuk, amely egyúttal a legnagyobb kihívás is lesz, hiszen ez a Viharsarok Táncszínház önálló műsora  – mondta el Ifj. Mlinár Pál. 

 

Fotó: Behir.hu

 

Az évadnyitón részleteket mutatott be a társulat az ősbemutatós A szőke ciklon című eltáncolt regényből. Mlinár Pál, igazgató beszámolt az elmúlt év eredményiről is. A programot Czitor Attila, színművész vezette, a műsorban közreműködött Liszi Melinda, színművész.

 

Fotó: Behir.hu

 

További programok »

Kultúra

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán. A festőóriás 180. születésnapja alkalmából megkoszorúzták a művész mellszobrát a Munkácsy Mihály Múzeum kertjében, majd megnyílt az a kiállítás, amely Munkácsy Honfoglalás című festményének két vázlatát mutatja be. Ezzel egy időben a 2024-es év Munkácsy torta pályázat díjazottját is elismerték a nagyközönség előtt.
19:21
FEL