A sörfesztiválon sportolhat is

Négy doboz sör megivása közben képes futni? Kipróbálhatja!

Míg június 14-én és 18-án nézhetik a drukkerek a magyar érdekeltségű EB-mérkőzéseket a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén egy óriási LED-falon, sportolni is lehet majd a fesztiválon. Közép-Európában először Békéscsabán tartanak sörfutást. A nevezőknek négy kilométeres távot kell megtenniük úgy, hogy indulásnál, a két pihenőponton és a célvonalnál meg kell inni egy-egy doboz alkoholmentes sört.

Természetesen az időeredmény is számít, de elsősorban a jó hangulat a cél. Aki kifizeti az ezer forintos nevezési díjat, fut és teljesíti a távot, nem csak belépőt kap a fesztiválra – ami normál esetben 1500 forint – hanem egy tál csülökpörköltre is vendégül látják.  A foci és a futás mellett a röplabda, kézilabda és a strandfoci is főszerephez jut. Három strandröplabda pálya települ ki a fesztiválra, ahol profi játékosok, utánpótlás csapatok és amatőrök is játszanak majd. 

A sör persze elengedhetetlen lesz a fesztiválon és mindenkinek ajánlják a szervezők az ízirájdert, amely idén januárban jelent meg a palettán. S mivel a sör nevéhez köthető filmben Babetta szerepel, Babetta gyorsulási versenyt hirdettek a szervezők. A nyertes nyereménnyel gazdagodik, de az is nyerhet, aki Ízirájder sört iszik, ugyanis szombaton kisorsolnak egy Ízirájder Babettát.

Megosztás:

Címke: ,