A rendőrök voltak a robbantás célpontjai - frissítve

2016. szeptember 25. 17:20 | Mikóczy Erika

Kiadták a kamerafelvételt is. Egy békéscsabai rendőr életveszélyes állapotban.

Robbantás történt szombat éjjel a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a támadás célpontjai a rendőrök voltak - jelentette be Papp Károly altábornagy országos rendőrfőkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón. "A rendőreimet ki akarták végezni" - fogalmazott.

Miután egyértelművé vált, hogy a szombat éjjeli robbantás célpontjai a rendőrök voltak, a nyomozás irányítása hétfőn átkerül a Központi Nyomozó Főügyészségre – emelte ki az országos főkapitány. Hozzátette, meg fogják találni az elkövetőt, aki ellen szombaton hajtóvadászat indult. Jelenleg is több száz rendőr dolgozik az ügyön.

A vasárnapi sajtótájékoztató megrázó felvételekkel indult: lejátszották a rendőrjárőr segélykérő hívását, amelyből kiderült, hogy járőrtársa súlyosan megsérült, eszméletlen. Papp Károly megjegyezte, hogy mind a két kollégája túl van már a szükséges műtéteken, állapotuk kielégítő, stabil. A rendőrnőt azonban továbbra is altatásban tartják.

Az országos főkapitány elmondta: a feltételezett elkövető 20-25 év körüli férfi, aki ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrök egy 170 cm magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselő tettest keresnek. Az országos főkapitány kiemelte, hogy tízmillió forintot fizetnek a nyomravezetőnek.

Vasárnap folyamán már 145 térfigyelő kamera felvételét foglalta le a rendőrség és megkezdték azok elemzését. A robbanáshoz valószínűleg házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált bombát használt az elkövető.

Aki bármilyen információval rendelkezik a robbantásról zöld számon (06-80-620-107) tud bejelentést tenni a rendőrségen. Eddig 14 bejelentés érkezett.

 

 

 

 

 

Országos rendőrfőkapitány: 10 millió forintos nyomravezetői díj

A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a szombat éjszakai robbantás gyanúsítottjának felkutatására. Az elkövető 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi - jelentette be Papp Károly altábornagy országos rendőrfőkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

Forrás: MTI, hirado.hu

MTI fotó: Lakatos Péter, Marjai János

 

FEL