A pénz ment, de a festmény soha nem érkezett meg

2019. március 31. 11:03 | behir

Festményeket hirdetett az interneten egy budapesti férfi. Többen vásároltak tőle és a kialkudott vételárat egy bankszámlára át is utalták, de a képet nem kapták meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Öt embert csapott be országszerte egy budapesti férfi 2017 februárjában. A 27 éves G. Ferenc interneten hirdetett eladó festményeket. A hirdetéseire jelentkezők az általa megadott bankszámlaszámra elutalták a vételárként kialkudott összegeket. A férfi azonban nem küldte el a kifizetett képeket és az azokért kapott pénzt nem utalta vissza. Az öt károsulton kívül volt még három férfi, akik szintén vásárolni szerettek volna tőle, de gyanússá vált számukra, hogy ragaszkodott az előre utaláshoz, a személyes átvétel helyett pedig a postai kézbesítéshez. Így ők nem fizettek. A Békéscsabai Rendőrkapitányság G. Ferenc ellen csalás miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. március 28-án továbbította az ügyészségre. 

 

forrás: police.hu

További programok »

FEL