A koraszülés kapcsán felmerülő apai érzelmeket mutatja be a Gyulai Várszínház

2023. március 24. 13:29 | Fajó Attila

Különleges darab bemutatójára készül a Gyulai Várszínház, március 27-én a várszínház Kamaratermében. A korszülés kapcsán felmerülő apai érzelmeket tárgyaló, A PADON – apa születik című előadást Budapest után, először Gyulán mutatják be. Igaz történetek, színpadra írva, képzeletszínház hangnemben.

– Minden tizedik, tizenkettedik gyermek koraszülöttként jön a világra – mondta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Éppen ezért szinte nincs is olyan ember, akinek családjában, vagy ismeretségi körében ne lenne hasonló eset. Fontosnak tartottuk a témával kapcsolatos érzékenyítést és szerencsére úgy alakultak a dolgok, hogy egy tévéműsorban való közös szereplés kacsán volt alkalmam megismerkedni a színmű rendezőjével, Tollár Mónikával. Ezekután egyértelművé vált, hogy Gyulára is elhozzuk ezt a fantasztikus érzelemdús, ugyanakkor kellően szellemes előadást.

– Szokatlan a dramaturgia, mégis valós eseményeket dolgoz föl a darab, természetesen hagyja a néző képzeletét szabadon szárnyalni – nyilatkozta Elek Tibor, a várszínház igazgatója. – Örülünk, hogy otthont adhatunk egy ilyen kivételes színházi produkciónak.

A közönség az előadást március 27-én, este 19 órától tekintheti meg, a Gyulai Várszínház Kamaratermében.

További programok »

FEL