A német iparban tanulhattak

2016. május 31. 06:50 | Fekete Kata

„Nemzetközi Együttműködési Kultúráért” nívódíjat kapott a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma. 

Az Európai Unió Erasmus+, oktatást és képzést támogató programjának hazai koordinátora, a Tempus Közalapítvány 2008-ban létrehozta a „Nemzetközi Együttműködési Kultúráért” elnevezésű nívódíjat, melynek célja az Egész életen át tartó tanulás program keretében kiemelkedő színvonalú nemzetközi projekttevékenységet végző pályázók munkájának elismerése, a jó példák felmutatása, a minőségi megközelítés erősítése a köznevelés, szakképzés és felnőtt tanulás területén.

Az idei évben a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakképző Iskolája és Kollégiuma „Műszaki tanulók gyakorlata a német iparban” című Leonardo da Vinci mobilitási projektje is a díjazottak között szerepelt, és elnyerte a „Nemzetközi Együttműködési Kultúráért” nívódíjat. A díjátadóra 2016. május 26-án Budapesten, a Tempus Közalapítvány „Interkulturális készségek a gyakorlatban” című  Erasmus+ konferenciáján került sor.

A nyertes „Műszaki tanulók gyakorlata a német iparban” című projekt 11 tanulónk számára biztosított egy hónapos külföldi szakmai gyakorlati lehetőséget autószerelő, gépgyártástechnológiai technikus és gépi forgácsoló szakmákban.

A projekt megvalósításában kulcsszerepet játszó oktatók: Pataki Ferenc projekt koordinátor, felkészítő és kísérő tanár, András Incze Jagos a német fogadó intézmény, a Vitalis koordinátora, Szabados Edit projekt asszisztens, felkészítő, Domokos Zoltán a résztvevő tanulók kísérője és Kántor István felkészítő tanár.

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban kiemelt helyen szerepelnek a nemzetközi együttműködéssel megvalósuló projektek, melyek a Trefort iskolában több mint 15 éve járulnak hozzá a színvonalas és innovatív szakképzéshez. Az eredményes munkát, valamint a projektekben résztvevő kollégák elhivatottságát jelzi, hogy az idei évben, összesen 6 támogatott pályázattal 155 millió forint áll a centrum és tagiskolái rendelkezésére ahhoz, hogy 2018 júniusáig 300 tanulója, illetve munkatársa külföldi szakmai gyakorlatát, továbbképzését megvalósítsa.

FEL