A Napsugár bábszínház a saját zenekarával, a Rokodállal turnézik gyereknapkor

2020. május 16. 11:58 | Such Tamás

Végre vége az online-korszaknak! Irány a rét! – körülbelül ezzel az ukázzal vág a gyereknapnak a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a házi bandájával, a Rokodállal. Terveik szerint három helyszínen, három mini koncertet adnak majd.

A Rokodál név Tamkó Sirató Károly Rokodál című verséből született. (Előtte a Napsugaras Trió, illetve Emőke és a Fáradt Arcúak munkacímen is gurították a projektet.)

 

A Rokodál zenekar

Rákóczi Antal és Lenkefi Zoltán

 

– Rokodál tagsága bő hét éve változatlan – mondja Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója, a banda basszerese. – A Stonesnál sincs már vagy 40 éve tagcsere – fűzöm hozzá. – Ja… mi is lassan olyan öregek leszünk, mint ők – lelkendezik. Az együttes tagjai: Soós Emőke – ének, tánc; Balázs Csongor – ének, gitár; Lovas Mindenhangszerenjátszok Gábor; Rákóczi Antal – ütősök; valamint a fentebb említett Lenkefi Zoltán.)

***

A szerző csöppet sem elfogult lábjegyzete: Emőke, a csapat hihetetlen vitálkapacitással lüktető frontja, általában már első pillanatokban kinyílik, mint májusban a szántón a pipacs, és a nyakába veszi a deszkákat, családját, nézősereget; igéz, sirattat, nevettet. De leginkább nevettet. És be hiányzott ez már a szürke hétköznapokban összekuszálódott lelkünknek! Egyszóval nem lehet mellette ásítani.

 

A Rokodál zenekar

 

A május 31-ei koncertfolyam részletei hamarosan ki lesznek rajzszögezve a Napsugár bábszínház közösségi oldalán.
Kérem, kövesse őket!

 

 

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
2020. július 9. 17:48
FEL