A nap sztorija – 250 ingyen mese a születésnapostól

2018. április 21. 08:11 | Diós Zsolt

A napokban ünnepli 3. születésnapját az BOOKR Kids, mely az egyik legsikeresebb hazai újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozás, vagyis startup. Az indulás évében az ország játékának választott digitális és interaktív meséket kínáló BOOKR úgy tűnik, hogy forradalmasítja a meseolvasást. Mivel egy jófej vállalkozásról van szó, ezért most a születésnapos ad ajándékot nekünk. Vasárnap éjfélig mind a 250 interaktív mesét ingyenesen tölthetjük le a BOOKR Kids Mesetárából. Letöltésre fel!

 

A digitális láb megtalálása

A BOOKR Kids vállalkozást a könyvek és a könyvkiadás iránt erősen vonzódó fővárosi fiatalok hívták életre. Folyamatosan azon gondolkodtak, hogyan lehet megcsinálni egy könyvkiadó digitális lábát. Rengeteg ötletük volt, de egyik sem volt piacképes, az e-book ugyanis önmagában nem egy jövedelmező iparág. Viszont otthonosan mozogtak az új médiavonalon és észrevették, hogy az egyik online, alkalmazásokat árusító bolt top10 alkalmazása mind valamilyen gyerekapp. Ez azt mutatta, hogy a szülők hajlandók fizetni a digitális, fejlesztő tartalmakért.

Elindultak a mesék, az interaktív történetek irányába, amely jó ötletnek bizonyult, hiszen azonnal találtak befektetőt is, aki finanszírozta a projekt megvalósítását.

 

 

Hídépítés a könyvek és a digitális világ közé

A BOOKR Kids mára lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, célja, hogy az okostelefon és a tablet használata mellett az irodalom is életük természetes részévé váljon. Ma egy gyerek heti 18 órát tölt valamilyen képernyő előtt, ez 2,5 óra naponta. A BOOKR Kids ezt az időt szeretné megtölteni érdekes és értékes tartalommal, mesékkel, történetekkel, versekkel, mondákkal. Hidat építenek a könyvek és a digitális világ közé, olyan komplex meseélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami képes közelebb vinni őket a történetekhez, hiszen a saját terepükön szólnak hozzájuk. Miközben a szülőnek sem kell félnie, hiszen a BOOKR Kids egy 100 százalékban gyermekbarát, reklámmentes platform.

A BOOKR Kids Mesetárában immár 250 olyan klasszikus és modern interaktív történet található, amelyek különleges keverékei a digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ráadásul ismert színészek hangjai keltik életre, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek.

 

 

 

250 mese ingyen

A 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hétvégéjén vasárnap éjjelig ingyenesen élvezhető a Mesetár mind a 250 meséje.

Fedezzük fel gyermekeinkkel játékos formában az olyan klasszikusokat, mint A Kis herceg, A két Lotti vagy A Pál utcai fiúk, valamint ismerkedjünk meg az olyan kortárs művekkel is, mint Tóth Krisztina vagy Lackfi János meséi, vagy a hatalmas népszerűségnek örvendő Terka vagy a megújult Mátyás Király sorozattal.

A BOOKR Kids Mesetár ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházakból, melyek könnyedén elérhetőek a vállalkozás weboldaláról. Az ingyenes hétvége után pedig egy-, három- és féléves előfizetésekkel érhető el.

Anyukák! Itt a vissza nem térő alkalom, töltsék le a meséket és utána olvassák, hallgassák és használják a képességfejlesztő játékokat!

További programok »

FEL