A Mosonmagyaróvár ellen javíthat az Előre NKSE

2016. február 6. 12:02 | behir.hu

Szombaton délután 18 órától újabb hazai összecsapáson lép pályára az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata. A mérkőzést nyugodt szívvel nevezhetjük kiemelt fontosságúnak, hiszen az ellenfél nem más, mint a tabellán a lilák mögött álló Mosonmagyaróvári KC együttese.

Mivel a két együttest mindössze egy pont választja el egymástól, így vendég győzelem esetén helyet cserélhet a két csapat, lila-fehér siker esetén pedig a hazaiak léphetnek el üldözőjüktől. Ellenfelünk az Érd együttesével hangolt a békéscsabai derbire, és hazai pályán szenvedett négygólos vereséget, amely már a nyolcadik volt zsinórban a mosoni gárdának, akik legutóbb a nyolcadik fordulóban tudták győzelemmel megörvendeztetni szurkolóikat. Azonban a csabai lányokról sem mondható el, hogy önbizalom növelő mérkőzést játszottak volna a múlt hétvégén, hiszen egy szintén fontos összecsapáson meglepetésre kikaptak az addig még nyeretlen Budaörstől. Van tehát törlesztenivalójuk saját magukkal szemben a liláknak, nem is beszélve az ellenfélről, amely a két csapat őszi összecsapásán nagyarányú, tizenegy gólos győzelmet aratott. A hétvégi meccsről csapatunk legeredményesebb játékosa, Walfisch Mercédesz beszélt.     

 

-          Első kérdésem nem is lehetne más, mi történ veletek Budaörsön?

-          Ezt nehéz megfogalmazni, és megmondom őszintén, nem is szívesen beszélek róla. Nagyon gyengén játszottunk. Már a mérkőzést is elég dekoncentráltan kezdtük, gyengén védekeztünk, és a támadójátékunk is katasztrofális volt. Úgy éreztem, az egész első játékrészben nem tudtuk felvenni a megfelelő ritmust. A második félidőben ugyan egy kicsit magunkra találtunk, de ekkor is rengeteget hibáztunk, és nem vállaltuk fel kellőképpen a lövéseket. Egyszerűen szörnyű volt a mérkőzés, és nagyon szégyelljük magunkat, hogy ilyen produkciót nyújtottunk.

-          Ahogy elmondtad, gyakorlatilag a játék minden elemében messze elmaradtatok a valós tudásotoktól, de talán az első játékrészben szerzett hat gólotok a legbeszédesebb. Sajnos a támadójáték akadozása nem új keletű dolog nálatok…

-          Sajnos nem. A legfőbb hiba szerintem, hogy nagyon türelmetlenek vagyunk. Sokszor nem játsszuk végig a figurákat, nem várjuk meg, hogy helyzetbe kerüljünk, ehelyett felelőtlenül elvállaljuk a lövéseket. Sokkal higgadtabban, helyzetekig kell játszanunk. A másik dolog pedig éppen ennek az ellentétje, amikor nem merjük felvállalni a lövéseket, még akkor sem, amikor helyzet van. Ez is bizonytalanságot és kapkodást szül a játékunkban, és sokszor emiatt tűnik úgy, hogy tanácstalanok vagyunk az ellenfél fala előtt. 

-          Viszont Te magadra találtál az elmúlt időszakban, a Vác ellen is nagyon fontos gólokkal szálltál be a meccsbe, a Győr ellen pedig egyenesen gólparádét rendeztél…

-          Igen, én is úgy érzem, hogy most jól megy játék, és igyekszem ezt egészen a bajnokság végéig fenntartani. Sajnos az őszi szezon nekem sem sikerült úgy, ahogy szerettem volna és rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottam. Most tavasszal viszont fejben erősebbnek érzem magam, és próbálok minél higgadtabban játszani. Hiszen az előbb a türelmetlenebb játékról beszéltem, ami sajnos rám is jellemző. Másfelől viszont mindenképpen a fejlődés jele, hogy egy-egy rossz lövés után nem válik görcsössé a játékom, hanem ugyanúgy bátran próbálkozom tovább. Az viszont jó érzés, hogy a társak bíznak bennem, és sokszor tőlem várják az akciók befejezését, és ez a fajta felelősségvállalás inkább feldob, mint elbizonytalanít.   

 

-          Még ki sem hevertétek a hétvégi vereséget, de már szombaton egy újabb roppant fontos összecsapásra kell koncentrálnotok. Hogy lehet gyorsan felállni egy ilyen nehéz helyzetből?

-          Csak úgy, hogy ha előre nézünk, még keményebben edzünk és készülünk az előttünk álló feladatokra. Természetesen meg kell vizsgálnunk a budaörsi vereség okait, de nem kesereghetünk, csinálni kell tovább a munkát. Én úgy veszem észre, hogy a csalódottság helyét a héten átvette a „dac” a csapaton belül, és mindenki rendkívüli vehemenciával dolgozik, és szeretné kijavítani a hétvégi botlást.

 

-          A Mosonmagyaróvár ellen egy igazi alsóházi rangadó várható…

-          Igen, valószínűleg egy kiélezett, nehéz mérkőzés lesz. Az új lebonyolítási rendszerben az alsóházi csapatok az egymás elleni eredményeiket viszik magukkal a rájátszásba, így ennek a találkozónak közvetlen hatása lesz a minél jobb helyezésekért vívott harcban. Ennek megfelelően ellenfelünknek is létfontosságú ez a találkozó, ezért valószínűleg mindent meg fognak tenni a pontszerzés érdekében. Fiatal, lelkes csapat az MKCSE, akik nagyon tudnak küzdeni, ezt már többször be is bizonyították, ebből kifolyólag leginkább csapatként erősek.

 

-          Nektek viszont minden szinten javulni kell…

-          Úgy ahogy mondod, mindenben. Támadásban fel kell vállalnunk a felelősséget, de ugyanakkor higgadtan, koncentráltan kell kézilabdáznunk. A legfontosabb azonban mégiscsak a védekezés lesz, ezt kell minél tökéletesebben megoldani. Amennyiben kellőképpen keményen és határozattan fogunk védekezni, akkor a támadójátékban is egyszerűbb dolgunk lesz. Ahogy korábban utaltam rá, fűt minket a bizonyítási vágy a vasárnapi vesztes találkozó miatt, de szeretnénk visszavágni a szeptemberi vereségért is a Mosonmagyaróvárnak. Két pontot már elveszítettünk velük szemben, így most egy esetleges győzelemre rendkívül nagy szükségünk lenne a rájátszás tekintetében. 

 

-          Ha már presztízs, jövő hét pénteken a Fehérvár ellen is hasonló rangadót vívtok…

-          Természetesen most csak az Óvárra koncentrálunk, ez a legfontosabb számunkra. Viszont azt, hogy kaptunk egy esélyt a legjobb négy közé jutni a Magyar Kupában, és ezt hazai pályán harcolhatjuk ki, mindenképpen meg kell becsülnünk és szeretnénk élni is vele. A sorsolásra sem panaszkodhatunk, és a novemberi bajnoki miatt a Fehérvárral szemben is van törleszteni valónk. Én nagyon bízom benne, hogy a hétvégi bajnokin és a Magyar kupa meccsen is a szebbik arcát mutatja majd a csapat, és sikerrel tudjuk venni az akadályokat. Emellett természetesen a szurkolóinknak is szeretnénk bizonyítani, és megmutatni, van bennünk annyi tartás, hogy szívünket-lelkünket kiadva, győzelemmel tudjuk kárpótolni azokat, akik továbbra is hisznek bennünk. Nekem személy szerint nagyon sokat jelent, ha tömött lelátó előtt játszhatok, és ezt legutóbb a Győr ellen is nagyon jó volt megtapasztalni. Ezért is remélem, Szurkolóink továbbra is kitartanak mellettünk, és buzdításukkal erőt adnak ezekre a fontos találkozókra.

 

A csapattal kapcsolatos hír, hogy a csütörtök délutáni edzésen Leposava Glusica és Dajka Bettina egy gyakorlat során olyan szerencsétlenül ütköztek egymással, hogy mindketten orvosi ellátásra szorultak. Dajka Betti a saját lábán, Lepa viszont mentőautóval jutott el a kórház sürgősségi osztályára. A vizsgálatok megállapították, hogy átlövőnknek megrepedt az arccsontja, így ő még mindig kórházban van, várhatóan nem kell műteni, de felépülése így is heteket vesz igénybe. Betti szerencsésebben megúszta az esetet, nála orrtörésre gyanakodott az orvosi stáb, viszont a vizsgálatok után kiderült, hogy nincs törés, így az éjszakát már otthon töltötte. Pénteken javult az állapota, délután megpróbálkozott az óvatos mozgással, a szombati szerepeltetéséről csak közvetlen a találkozó előtt születik döntés, de Betti mindenképpen pályára szeretne lépni a fontos találkozón.

 

FEL