A Misztrállal szárnyaltak az angyalok – galéria

Hatodik alkalommal léptek fel a Degré utcai otthon lakói a Jókai színház művészeivel

Hatvanöt boldog arc, egy színpad. Hatodik alkalommal szárnyaltak az angyalok a Jókai színház színpadán. Az idén szervezett programon a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ fiataljai, színészekkel, előadókkal karöltve adták elő közös produkcióikat. Az egész estés előadást a Misztrál zenekar kísérte végig.

Sok próba, tánc és közös munka előzi meg minden évben az Angyalok szárnyalása című előadást, hogy a várva várt estére minden a helyére kerüljön. 

– Minden nap gyakoroltunk, szeretjük csinálni, tegnap is próbáltunk, hogy jól sikerüljön – árulta az egyik fiatal. 

A rendező a korábbi évekhez hasonlóan Tarsoly Krisztina volt, aki idén a Misztrál együttest is felkérte, hogy vezesse végig a fiatalokat az élet fontosabb állomásain a színpadon.

– Az egész estét Misztrál-dalokra építettük, ők a díszvendégeink. Azt gondoltuk, hogy találunk egy olyan dramaturgiát az egészbe, olyan kis füzéren felvezetve, amely a gyerekkorunktól végig vezet az életünkön keresztül, és mindegyik állomáshoz találtunk egy-egy dalt tőlük – fogalmazott Tarsoly Krisztina.

A hatvanöt gyerek és fiatal hamar megtöltötte a világot jelentő deszkát.

– Ez az este a fiatalokról szól és azokról a kedves vendégekről, akik meglátogatnak minket és támogatják a Degré utcai otthon lakóit. Hatvanöt gyerek, fiatal pezseg a színpadon és környékén. Ez a pillanat minden évben nagyon izgalmas, és azt mondhatom, hogy tényleg boldogságot, csodát tud adni ez az este – emelte ki Komáromi Anett színművész.

A szeretet és a boldogság volt a főszereplő az estén, amelyre egy egész évig készültek a lelkes fellépők. 

– A felkészülést az ünnephez tudnám hasonlítani, mint mikor mi is karácsonykor készítjük az ajándékainkat. A rendező már készíti az ajándékát, amikor lemegy a függöny, már a következő évre gondolva, hogy mi is legyen a következő évben. A művészek szintén, a szorgos gyakorlással pedig a fiataljaink is készítik az ajándékaikat. Majd aztán eljön a várva várt nap, és átadják ezeket az ajándékokat – mondta el Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ igazgatója.

A teltházas produkció jegybevételét a színház idén is felajánlotta az otthon lakóinak, hogy minél több szép ajándék kerüljön a tehetséges fiatalok karácsonyfája alá.

Vágyvölgyi Nóra
 

Megosztás:

Címke: , , , ,