A megyei rendőrök is ellátogattak a drogprevenciós kiállításra

2020. február 5. 13:28 | behir

Szakmai napon dolgozták fel a Békés megyében dolgozó bűnmegelőzéssel, ifjúságvédelemmel foglalkozó rendőrök a „Köztes átmenetek” című országjáró kiállítás anyagát.

A drogprevenciós témájú „Köztes átmenetek” című kiállítás 2019. decemberében és 2020. januárjában Békés megye két városában, Orosházán és Békéscsabán volt látható - írja a police.hu. A tárlatot több, mint ezer érdeklődő tekintette meg.

A kiállításra ellátogattak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyében működő rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei is. A rendőrök a másfélórás tárlatvezetés alatt több olyan információt is kaptak, amelyek segítségével eredményesebben tudják végezni drogprevenciós munkájukat. Szó esett többek között arról, hogy a fogyasztók miért használnak tudatmódosító szereket, mik a drogok, mi a függőség, amelyet energiaital, alkohol, okostelefon, de akár egy játék is kiválthat. Emellett az is elhangzott, hogy ma a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok minden tizedik fiatalt veszélyeztetnek.

A rendőrség szakemberei a kiállításon hiteles képet kaptak a drogfogyasztásról, a szerek hatásairól, a szerhasználat következményeiről, így még hatékonyabban tudnak segíteni a hozzájuk forduló szülőknek, pedagógusoknak, fiataloknak. Emellett a drogfosztás veszélyeiről szóló tájékoztatóikat is még informatívabbá, szemléletesebbé tudják tenni.

 

FEL