A megye legnagyobb Adventi Kézműves Vására várta az érdeklődőket a CsabaParkban

2019. november 30. 16:18 | Papp Ádám Sándor

A Csabai Advent programsorozat nulladik napján, szombaton, az Adventi Kézműves Vásáron színes programok várják a CsabaParkba látogatókat egészen 19 óráig.

A Helen Doron English Békéscsaba Oktatóközpont, a Szonja Mesesziget és a Borháló Borkereskedés a megye legnagyobb adventi vásárát rendezte meg a CsabaParkban, amely egyúttal a főtéri advent nulladik napja is. A rendezvényt Hevesi Imre nyitotta meg gyermekműsorával. A szervezők megyeszerte 36 kézművest invitáltak az eseményre, akik a legkülönbözőbb portékákat hozták magukkal, így mindenki megtalálhatta az adventi időszakra való készülődéshez a dekorációkat, illetve a szeretteinek szánt ajándékokat.

Dr. Krajcsovicz Anita, a Helen Doron Békéscsaba Oktatóközpont vezetője elmondta, hogy tavaly rendezték meg első alkalommal az Adventi Kézműves Vásárt, akkor csupán pár kézművessel. Hozzátette: céljuk az volt, hogy az ünnepek előtt sokaknak segítsenek megtalálni a megfelelő dekorációkat és a Karácsonyra szánt ajándékokat.

– Azért tartottuk fontosnak ezt a rendezvényt, hogy a Békés megyei és békéscsabai kézművesek, akik otthon a két kezükkel gyönyörű termékeket készítenek, egy helyen meg tudják mutatni azt, hogy mivel is foglalkoznak, illetve egy helyen árusítani tudják portékáikat, hogy a mai rohanó világban ne csak a tömegtermékeket tudják megvásárolni a megye lakosai, hanem ezeket az egyedi, különleges ajándékokat is. A mai napon 36 kézműves van kint a CsabaParkban Békés megye területéről és ezzel elmondhatjuk, hogy ez a megye legnagyobb kézműves vására az Adventi szezonban – hangsúlyozta dr. Krajcsovicz Anita.

 

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

Fotó: Máthé Csongor / behir.hu

 

A kézművesek mellett a szervezők a fiatalokra is gondoltak, hiszen a Meseszigeten gyermekfelügyelet mellett gyermekműsor, arcfestés, csillámtetoválás és lufi hajtogatás várt. A férfiak általában nem nagyon szeretnek vásárolni, de a szervezők róluk sem feledkeztek meg: "apa megőrzőt" terveztek erre az alkalomra.

Dr. Krajcsovicz Anita azt is elmondta, hogy bízik abban, hogy jövőre tovább folytathatják a 2018-ban útnak indított kezdeményezésüket és még több kézművesnek tudnak lehetőséget biztosítani arra, hogy megmutassák kétkezű munkájukat.

 

További programok »

FEL