A MÁV meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

2020. március 26. 10:38 | behir

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a nála vásárolt, április 11. helyett már az április 30-ig, érvényes nemzetközi menetjegyek nemzetközi jegyek árát is célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról - közölte a vasúttársaság csütörtökön a honlapján.

A nemzetközi jegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás.

A kialakult járványügyi helyzet miatt néhány osztrák határátmenet kivételével szinte teljesen leállt a nemzetközi vasúti személyszállítás. Nemzetközi vonatok Magyarországról csak Ausztriába, valamint Ausztrián keresztül Németországba közlekednek, de ebben a viszonylatban is csökkentett járatszámmal kell számolni. A többi ország felé nem lehetséges a vasúti személyforgalom.

A nemzetközi járatokat a belföldi szakaszokon lehetőség szerint pótolják, de a nemzetközi közlekedési korlátozások kapcsán egyes belföldi vonalakon menetrendi módosulások léptek életbe – írja hivatalos oldalán a MÁV.

Ismertetik, hogy a jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket, de elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre. A MÁV személyes ügyfelszolgálataival kapcsolatos változásokról ide kattintva tájékozódhatnak.

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon, bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára. Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek esetében a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni, a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

Forrás: MTI, MÁV

További programok »

FEL