Így változnak március 1-től a tömegközlekedési kedvezmények

2024. január 29. 07:30 | behir.hu

Összefoglaló videó jelent meg a legfontosabb információkkal.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, március 1-jétől új időszámítás keződik a hazai tömegközlekedésben:

– A 65 év felettiek a MÁV és a Volán járatain a jövőben is ingyen utazhatnak, de ez a kedvezmény március 1-jétől a 14 alattiakra is érvényes lesz.

– A 14 és 25 év közöttiek 50 százalékos kedvezményt kapnak.

– Akik eddig 90 százalékos jeggyel utaztak, márciustól ingyen vehetik igénybe a közlekedési társaságok szolgáltatásait, így a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők vagy a tartós betegek.

Új, kedvezményes ország- és vármegyejegyek kerülnek forgalomba: a Vármegye24 999 forintba, a Magyarország24 pedig 4999 forintba kerül majd.

Változik a közalkalmazotti kedvezmény: továbbra is 50 százalékkal olcsóbban válthatnak jegyet, de nem kell utazási utalványukat lepecsételtetni. Egy regisztrációt követően 12 alkalom helyett korlátlanul utazhatnak a félárú jegyárral.

Szintén újdonság, hogy a kártyás fizetés a buszokon is elérhető lesz.

 

 

Forrás: FB/Magyarország Kormánya

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
2024. április 24. 17:09
FEL