A magyar dinnyét népszerűsítették Békés megyében

2018. július 14. 17:50 | Papp Ádám Sándor

Az igazi lédús, zöld héjú, magyar dinnyét népszerűsítették öt helyszínen Békés megyében, szombaton. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete első alkalommal szervezte meg a nyitott dinnyeföldek napja elnevezésű programot, ahol az érdeklődők láthatták honnan kerülnek a zamatos termések a boltokba, sőt meg is kóstolhatták azokat. 

 

 

A dinnyeföldekre kilátogatók megtudhatták, milyen technológiai fejlődésen ment keresztül a magyar dinnyetermesztés az elmúlt években - árulta el a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnöke. Göcző Mátyás azt is elmondta, hogy ezen a napon a vásárlók arra is választ kaptak, hogyan döntik el a termelők, hogy mikor érett a dinnye, mikor szabad azokat leszedni.

A programot Békés megyében Újkígyóson, Dombegyházán és Medgyesegyházán is megtartották. Az érdeklődők néhány termelőnél, illetve felvásárlónál a válogató-, csomagológépeket is láthatták munka közben.

Göcző Mátyás kiemelte: a kezdeményezésének az a célja, hogy közelebb hozza a termelőket és a fogyasztókat egymáshoz, valamint népszerűsítsék a magyar dinnyét.

Az elnök azt is elárulta, hogy az érdeklődők megtekinthették az újonnan forgalomba helyezett "ernyő védjegyét" is. Mint mondta: a tavaly nyári kóstoltató és promóciós programokon a fogyasztók nagy része az iránt érdeklődött, hogyan különböztesse meg a külföldit a magyartól. Hiszen a dinnye többnyire egységcsomagolásokba, tartályládákba kerül, sok esetben nincs rajta egy címke sem.

További programok »

Gazdaság

FEL