A lovak hétvégéje, Máchánszky Gyula Regionális Döntő – Mezőhegyesen

5 megye részvételével szervezték a hétvégén, a Dél-Magyarországi Máchánszky Gyula Regionális Döntőt, Mezőhegyesen.

-A régiós döntő gondolata 3 évvel ezelőtt fogalmazódott meg, minden egyes évben más megye rendezi meg, ebben az évben Békés megyében, Mezőhegyes volt a helyszín – ecsetelte Janesz János, Dél-Magyarországi Máchánszky Gyula Regionális Döntő versenyigazgatója.

Az öt résztvevő megye a regionális döntőben Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya illetve Tolna megye csapatai mérkőztek meg a hétvégén.

Szombaton csapatversenyek és az elődöntőket tartották, vasárnap pedig a döntőket rendezték.

A versenyigazgató elmondta: 4 kategóriában hirdették meg a versenyt, kezdő, ifjúsági, amatőr, illetve felnőtt lovak kategóriában.

Az elődöntőkön, szombaton, 150 lovas mérte össze tudását ebbe benne vannak az elődöntők, valamint 4 kategória azoknak akik nem jutottak be a döntőbe – tette hozzá.

Vasárnap több, mint 100-an neveztek, a döntők ezen a napon zajlottak.

A versenyigazgató a 7. TV stábjának elárulta, hogy milyen más lovas versenyek vannak még országszerte, illetve a megyében.

-A Magyar Lovas Szövetség Díjugrató szakága, minden egyes évben megtervezi azt, hogy milyen versenyek és hol lesznek megrendezve. Vannak nagyobb versenyek, országos szintű, nemzetközi érdeklődéssel is. Továbbá tenyész verseny, valamint Mezőhegyesen rendezik a legnagyobb versenyüket, a Mén-kanca versenyt, amelyet már 23. alkalommal szerveztek meg – emelte ki Janesz János.

-Kegyeibe fogadott bennünket az időjárás, hiszen az országos általános esőzés után, itt szombaton teljesen jó, napsütéses időnk volt. A vasárnapi versenynap is teljesen kedvező volt számunkra. Ideális volt a pálya talaja, rendkívül jól bírta azt a terhelést, amit a sok ló okozott és minden optimális volt ehhez a versenyhez. Jól felkészült versenyzőket láthattunk itt, különösen az amatőr kategóriában, de nagyon jó volt az ifjúsági kategória is, a szombati csapatversenyből ítélve a döntő is hasonlóan jó küzdelmet tartogat – árulta el a 7. TV megkeresésére, Tuska Pál, versenybíró.

 

EREDMÉNYEK:

Kezdő lovasok:

 1.  Krajnyák Fanni – Kentaur Lovas Egyesület (Békéscsaba)
 2.  Sánta Ábel – Equitania Lovas Club
 3.  Varjú Botond – Békéscsabai Nimród Lovas Egyesület

 

Amatőr kategória:

 1. Tuska Péter – Határőr Dózsa SE
 2. Sajti Fanni – Equitania Lovas Club
 3. Campestrin Eleonóra – Hódmezővásárhelyi SLE

 

Ifjúsági kategória:

 1. Stieber Sztella – Mizsei Lovastanya SE
 2. Dömse Bence – Kalafarm SE
 3. Rózsa Gitta – Félegyházi LK

 

Felnőtt kategória:

 1. Babó Szilvia -Airvent Lovas Club
 2. Kotroczó Róbert – Kentaur Lovas Egyesület (Békéscsaba)
 3. Ódor Enikő – Equitania Lovas Club

 

 

 

 

Ünnepélyes keretek között nyugdíjazták Atamánt, a 23 éves mént, aki ezentúl fedezőmén lesz.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,