A lépcsőházban is éreztem az illatát - Íme az unokatesóm bögrés lávasütije

2024. március 17. 10:33 | Csiffáry Zsuzsanna

5 perc alatt is készíthetünk mutatós és mennyei édességet: a villámcikkben olvasható süteményreceptnek a banán adja meg a különlegességét, amitől még finomabb és lágyabb lesz a tésztája. Unokatestvérem receptje.

Ki ne hallott volna már a bögrés sütiről? Én legelőször az egyik fiú unokatestvéremnél kóstoltam meg kicsi koromban. Az említett unokatestvérem, – Illés Attila – hentesként dolgozott ugyan, de a konyhában is a sütemények terén éppen olyan jókat alkotott. Ez az ügyes fiatalember jelenleg a mennyei lakosokat csábítja el receptjeivel, humorával és csibészségével.

Ha éppen nincs időnk és kedvünk a konyhában ácsorogni, a bögrés változat kedvező megoldás! Bár eltérő vélemények vannak a mikró használatáról, néha azért engedhetünk az efféle "gasztronómiai bűnözésnek". A lényeg az, hogy hőálló, porcelán- vagy kerámiabögrét válasszunk hozzá, ami nem tartalmaz fémet, ez nagyon fontos. Ez az édesség nagyon egyszerűen elkészíthető, és könnyen beszerezhető alapanyagokból készül. A végeredmény egy pihe-puha vaníliás, banános süti lesz, amelynek a belseje folyós, az íze pedig isteni finom banános.

 

Hozzávalók 1 adaghoz


- fél db közepes banán
- 2 ek liszt
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 3 ek tej
- fél tk sütőpor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 tk olaj

 

Elkészítés:

A banánt hámozzuk meg, majd egy villával pürésítsük, ezután kanalazzuk bele egy 3 decis bögre aljába. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd keverjük csomómentes masszává. Tegyük a bögrét a mikróba, és 700 Watton 60 másodpercig melegítsük. Akkor jó, mikor már a tészta szélei szilárdak, de középen még fényes, picit ragacsos, lágy. Rögtön kínálhatjuk is.

További programok »

Itthon

A spárga, retek, tészta, tejszín és kolbász esete - Bevált a szokatlan párosítás

A szezon két legnépszerűbb szereplője a fehér és a zöld spárga. A következőkben egy zöld spárgás receptet veszünk górcső alá. Ezt a zöldséget a fehér társával ellentétben nem kell meghámozni, elég csak a fásabb végét letörni, néhány percig sütni vagy párolni, nem igényel hosszadalmas hőkezelést. Amellett, hogy finom, jó néhány hasznos tulajdonsága is van!
12:23
FEL