Ki ne hallott volna már a bögrés sütiről? Én legelőször az egyik fiú unokatestvéremnél kóstoltam meg kicsi koromban. Az említett unokatestvérem, – Illés Attila – hentesként dolgozott ugyan, de a konyhában is a sütemények terén éppen olyan jókat alkotott. Ez az ügyes fiatalember jelenleg a mennyei lakosokat csábítja el receptjeivel, humorával és csibészségével.
Ha éppen nincs időnk és kedvünk a konyhában ácsorogni, a bögrés változat kedvező megoldás! Bár eltérő vélemények vannak a mikró használatáról, néha azért engedhetünk az efféle "gasztronómiai bűnözésnek". A lényeg az, hogy hőálló, porcelán- vagy kerámiabögrét válasszunk hozzá, ami nem tartalmaz fémet, ez nagyon fontos. Ez az édesség nagyon egyszerűen elkészíthető, és könnyen beszerezhető alapanyagokból készül. A végeredmény egy pihe-puha vaníliás, banános süti lesz, amelynek a belseje folyós, az íze pedig isteni finom banános.
Hozzávalók 1 adaghoz
- fél db közepes banán
- 2 ek liszt
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 3 ek tej
- fél tk sütőpor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 tk olaj
Elkészítés:
A banánt hámozzuk meg, majd egy villával pürésítsük, ezután kanalazzuk bele egy 3 decis bögre aljába. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd keverjük csomómentes masszává. Tegyük a bögrét a mikróba, és 700 Watton 60 másodpercig melegítsük. Akkor jó, mikor már a tészta szélei szilárdak, de középen még fényes, picit ragacsos, lágy. Rögtön kínálhatjuk is.