A Lencsési-lakótelepen élők közösen is készültek a karácsonyra

2018. december 25. 16:37 | Kovács Andrea

A Lencsési Közösségi Házban is több programmal készültek a karácsonyra. Az Advent a Lencsésin elnevezésű rendezvényen, a településrész óvodásai léptek fel. Ünnepi köszöntőt a részönkormányzat vezetője dr. Ferenczi Attila és Kutyej Pál evangélikus lelkész mondtak.

A Lencsési Közösségi Házban 11 éve hagyomány, hogy megtartják az Advent a Lencsésin című rendezvényt, amelynek célja, hogy a településrészen élő gyerekek, felnőttek, idős emberek közösen, egymásnak örülve tudjanak a várakozás idején együtt lenni – mondta köszöntőjében dr. Ferenczi Attila, a József Attila- Lakótelepi Településrészi Önkormányzat elnöke.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Kutyej Pál evangélikus lelkész adventi gondolatai a karácsony üzenetére emlékeztettek. „Ő jön, ő egyre világosodik, ő itt lesz ígéret szerint, tapasztalat szerint, szívünk szerint vagy lelkünk szerint ebben a világban. Kívánom, hogy úgy éljük meg az idei karácsonyt, vagy minden karácsonyt hogy életünk minden napját, az lenne a legszebb, hogy ez a fény ragyogja be" - mondta Kutyej Pál.

A Lencsési Közösségi Házban működő angol szakkörös gyerekek is felléptek az adventi rendezvényen. Takács Péter intézményvezető az ünnepi műsorról elmondta: Barátné Kutasi Györgyi tanárnő vezetésével működik a közösségi házban az óvodások angol szakköre. A vidám produkciót a Lencsési óvoda egyik intézményegysége, a Manóvár óvoda egy csoportjának rövid műsora követte. A rendezvényt a debreceni Hangfogó Együttes karácsonyi előadása zárta.

 

További programok »

FEL