A légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása

2019. augusztus 14. 06:47 | behir.hu

Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké – közölte a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke kedden az M1 csatornán.

Póta György azt mondta, ennek oka, hogy egyre kevesebb természetes élelmiszert fogyasztanak az emberek, és rengeteg tartósítószer, mesterséges ízfokozó, színezék kerül a szervezetükbe.

A glutén- és laktózérzékenyek száma is a táplálkozási hiba miatt gyarapszik, mert az egészségtelen étrend provokálja a szervezetet – tette hozzá. Jelezte, emiatt egyre fiatalabb korban alakulnak ki az allergiák.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Július 22-éig el kell tolni a biciklit az állomás környékéről!

Felhívjuk a kerékpárok – különösen a hátrahagyott, nem használt biciklik – tulajdonosainak figyelmét, hogy 2024. július 22-én 8 óráig az autóbusz-pályaudvar és MÁV állomás környékén található tárolókból vigyék el kétkerekűiket – tette közzé a honlapján a minap a békéscsabai önkormányzat. Ugyanis az említettet területen július 22-23-a között éves, tervezett takarítási munkálatokat végeznek.
12:54
FEL