A lakosság húsz százaléka allergiás, csúcsra jár a pollenterhelés a Dél-Alföldön

2020. szeptember 4. 17:48 | behir.hu

A magyar lakosság legalább 20 százalékát érinti a pollenallergia, a parlagfű pollenkoncentrációja ezekben a napokban csúcson van - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakember kitért arra, hogy az allergiás nátha asztma kialakulásához is vezethet, ezért fontos az allergia gyógyszerekkel történő tüneti kezelése.

Nékám Kristóf kiemelte, aki asztmás, nagyobb valószínűséggel könnyebben lesz koronavírus-fertőzött, az allergia által kiváltott felsőlégúti gyulladás miatt a szervezet vírussal szembeni védekezése gyengébb. Az allergológus hangsúlyozta, a megfelelően kezelt allergia és asztma ellene hat a covid-fertőzésnek.

 

Pollentérkép. Fotó: idokep.hu

Pollentérkép. Fotó: idokep.hu

 

Sokan tüsszögnek Békésben

Az idokep.hu pollentérképe alapján jelenleg a Dél-Alföldi régióban a legmagasabb a pollenkoncentráció. Leginkább a csalán-, a libatop-félék virágpora és a gombák spórái okoznak gondot, míg a parlagfű pollenkoncentrációja nagyon magas.

Arról, mit tehetünk gyógyszer nélkül a mindennapokban, itt írtunk korábban.

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL