A lakosság húsz százaléka allergiás, csúcsra jár a pollenterhelés a Dél-Alföldön

2020. szeptember 4. 17:48 | behir

A magyar lakosság legalább 20 százalékát érinti a pollenallergia, a parlagfű pollenkoncentrációja ezekben a napokban csúcson van - mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A szakember kitért arra, hogy az allergiás nátha asztma kialakulásához is vezethet, ezért fontos az allergia gyógyszerekkel történő tüneti kezelése.

Nékám Kristóf kiemelte, aki asztmás, nagyobb valószínűséggel könnyebben lesz koronavírus-fertőzött, az allergia által kiváltott felsőlégúti gyulladás miatt a szervezet vírussal szembeni védekezése gyengébb. Az allergológus hangsúlyozta, a megfelelően kezelt allergia és asztma ellene hat a covid-fertőzésnek.

 

Pollentérkép. Fotó: idokep.hu

Pollentérkép. Fotó: idokep.hu

 

Sokan tüsszögnek Békésben

Az idokep.hu pollentérképe alapján jelenleg a Dél-Alföldi régióban a legmagasabb a pollenkoncentráció. Leginkább a csalán-, a libatop-félék virágpora és a gombák spórái okoznak gondot, míg a parlagfű pollenkoncentrációja nagyon magas.

Arról, mit tehetünk gyógyszer nélkül a mindennapokban, itt írtunk korábban.

Itthon

Letartóztatta a bíróság a fizetés nélkül távozó vendéget - videóval

Mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban egy férfi. Vendégházakban szállt meg, majd fizetés nélkül távozott. A gyanú szerint öt megyében követett el bűncselekményeket. A gyulai rendőrök Pest megyében elfogták és Békéscsabán, a Békés megyei rendőrség fogdájában adtak neki szállást.
08:15
FEL