A küszöbön állnak

Kedden bajnok lehet a BRSE.

Az aranyérem küszöbére érkeztek a békéscsabai röplabdás lányok! A bajnoki döntőben az idegenbeli sikert követően már 2-0-ra vezet a BRSE. A csabai együttes arra készül, hogy a keddi, harmadik összecsapáson is legyőzik a Vasast és megszerzik a bajnoki elsőséget.

Felszabadult csatakiáltással kezdte hétfő délelőtti tréningjét a címvédő. A BRSE 29 veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után egy lépésre került az újabb aranyéremtől. A csabai lányok csütörtökön, Budapesten 3-0-ra diadalmaskodtak, majd elkezdték a felkészülést a harmadik összecsapásra.

– Már nagyon várjuk, mindenki fel van pörögve, az utolsó simításokat végeztük edzésen és a taktikát is megbeszéltük. Szerintem teljesen készen áll a csapat, a hangulat is nagyon jó az öltözőben és az edzéseken is – fogalmazott Bodnár Dorottya.

Tanja Matic pályafutása első olyan döntőjét játssza, amelyet nem saját hazájában vív meg. A szerb ütőjátékos a döntő harmadik találkozóján is kemény összecsapást vár.

– Ez az első bajnoki döntőm Békéscsabán, az első meccs nagyon kemény volt, erősek voltunk fejben, ennek köszönhetjük azt a győzelmet. A második meccs idegenben egy kicsit könnyebb volt. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó összecsapás lesz – emelte ki Matic.

A csabaiak vezetőedzője szerint az a legfontosabb, hogy csapata már a találkozó elején koncentrált játékot nyújtson.

– Nagyon fontos, hogy mi irányítsuk a játékot, a második meccset is uraltuk az elsőtől az utolsó pontig. Óriási figyelem és óriási adrenalin alatt játszunk majd, de hideg fejjel kell játszani – emelte ki Sasa Nedeljkovic.

A finálé harmadik mérkőzése kedden 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban, ahol hazai győzelem esetén újra a magasba emelhetik a bajnoki trófeát a csabai lányok.

 

Megosztás: