A külterületen élők közlekedését könnyíti meg a felújított út Kondoroson

2018. december 20. 14:30 | Kovács Andrea

Külterületi útfejlesztésére és az utak karbantartásához szükséges eszköz beszerzésére nyert támogatást Kondoros önkormányzata. A település szélén lévő Hosszú sor mintegy 2,4 kilométeres szakaszának felújításával nemcsak az itt élők közlekedését könnyítették meg, hanem a városközpont forgalmát is tehermentesítették a mezőgazdasági gépjárművektől.

A kondorosi önkormányzat a vidékfejlesztési programból nyert támogatást a 4642-es számú utat a 44-es főúttal összekötő, külterületi út felújítására. A teljes beruházási összköltség  közel bruttó 120 millió volt, a 90 százalékos támogatás mellett az önkormányzatnak 14 millió forint önerőt kellett biztosítania – mondta Ribárszki Péter polgármester. Hozzátette: a pályázatban szerepelt az utak karbantartáshoz szükséges gémes fűkasza beszerzése is. A város kiemelt feladatának tekinti az önkormányzati utak felújítását, így a képviselőtestület egyöntetűen megszavazta a beruházáshoz szükséges önerő biztosítását.

A Kondoros külterületén lévő út felújítása több célt is szolgál. Megkönnyíti az itt lakók és a környéken gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozások közlekedését, illetve tehermentesíti a város belterületén lévő utakat is – fogalmazott köszöntőjében Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője.

Az ünnepélyes átadón Kis Miklós Zsolt államtitkár hangsúlyozta: a vidékfejlesztési program megalkotásakor kiemelt céljuk volt, hogy javítsák a külterületen lakók életminőségét. Magyarországon az elmúlt évben 46 milliárd forintra emelték azt a támogatási összeget, amellyel biztosítani tudják az ilyen és ehhez hasonló útfejlesztéseket. Közel 1000 önkormányzat tudott sikeresen pályázni és legalább 1000 kilométernyi útszakaszt újítanak fel.

Krizsán Anett, a Békés megyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte: társadalmi szerepvállalásukban kiemelten fontosnak tartják a mezőgazdaság, a vidék és a megye valamennyi térségének fejlesztését, amelynek jó példája a most átadott beruházás.

További programok »

FEL