A kritikus állapotú betegek nagyobb eséllyel gyógyulhatnak Orosházán

Országos kongresszuson mutathatta be az összehangolt intenzív terápiás és sebészeti munka elmúlt években elért eredményeit az Orosházi Kórház Szeptikus Részlegének vezető nővére.

A regionálisan különlegesnek számító, 8 betegággyal a Sebészet Szakágon belül újjászervezett Szeptikus Részleget koordináló nővér, Kis Garbriella képviselte az Orosházi Kórházat november 20-án a korszerű sebkezeléssel foglalkozó III. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Napon Budapesten – számolt be közleményében az egészségügyi intézmény.

Eset ismertetésével bemutatta az Orosházi Kórházban a kritikus állapotú betegek mentésére bevezetett, országosan rutinszerűen csak néhány egészségügyi centrumban elérhető intenzív terápiás eljárások, valamint a korszerű sebkezelés ápolói szempontból fontos részleteit. Orosházán a rászoruló betegek részére elérhető az emelt szintű intenzív osztályos kezelés részeként többek között a folyamatos vesepótló kezelés, a keringési paraméterek megfigyelése invazív módon, a szívműködés korábban nem alkalmazott gyógyszeres támogatása, a gépi lélegeztetés különböző, eddig szintén nem alkalmazott formái, a betegek véralvadási rendszerében bekövetkezett változások dinamikus megfigyelése, illetve a sebészeten a korszerű sebkezelés részeként a negatív nyomású rendszerek használata. Mindezek mellett pedig egyre több esetben a kevésbé megterhelő műtéti eljárás is választható.

Kis Gabriella előadásában elhangzott, hogy a közös intenzív és sebészeti szakápolással, a tapasztalatok megosztásával, új eljárások bevezetésével a súlyos betegeknek régiónkban is nagyobb az esélye a gyógyulásra.

Megosztás:

Címke: